Trends in woningbeveiliging 0

Trends in woningbeveiliging

Om gewelddadige inbrekers buiten uw woning te kunnen houden, is een goede woningbeveiliging essentieel. In dit artikel vertelt een ervaren slotenmaker u meer over de trends op het gebied van woningbeveiliging van dit moment. Kijk ook nog eens kritisch naar de staat van uw eigen woningbeveiliging. Mogelijk komen er verschillende veiligheidsrisico’s binnen uw woning voor, waarmee het voor inbrekers kinderlijk eenvoudig wordt om bij uw woning naar binnen te komen. Denk bijvoorbeeld aan een raam in de buurt van een plat dak! Wanneer zo’n raam niet goed beveiligd is, bidet het inbrekers een kans om uw woning te betreden. Via een regenpijp of container kunnen zij immers eenvoudig op dit deel van uw dak klimmen.

Sloten steeds vaker voorzien van technologie

Een van de trends op het gebied van woningbeveiliging is de intrede van technologie binnen de slotensector. Waar men in de hotelbranche al veel gebruikt maakt van een systeem met pasjes om deuren te openen, gebeurt dat ook steeds vaker bij woningen. In het bijzonder bij grote appartementencomplexen, waar een centrale toegangsdeur met zo’n pasje geopend kan worden. Het is echter niet de enige toepassing van technologie binnen de slotenwereld.

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar sloten die geopend kunnen worden met een app op uw mobiele telefoon. Begin dit jaar verscheen helaas nog een bericht, dat veel van deze sloten niet veilig genoeg zijn. Kwaadwillende personen kunnen het systeem achter dit type slot hacken, om zo toegang te krijgen tot een complex of individuele woning. De verwachting is echter dat dit type slot de komende jaren aan populariteit zal winnen.

Een deurbel met geïntegreerde camera

Naast de groeiende invloed van technologie binnen sloten, heeft ook de deurbel met geïntegreerde camera aan populariteit gewonnen. Met zo’n deurbel krijgt u automatisch een melding op uw mobiele telefoon, als er bij u thuis aangebeld wordt. Doordat de deurbel gekoppeld zit aan het netwerk binnen uw woning, kunt u vervolgens automatisch de beelden opvragen die door de deurbel gemaakt worden. Zo weet u precies wie er voor de deur staat! Dit is niet alleen handig als u bijvoorbeeld op uw werk bent, maar ook als u thuis op de bank zit.

Weggewerkte magneetcontacten op uw deuren

Een derde beveiligingstrend zijn de weggewerkte magneetcontacten op deuren. Veel mensen ergeren zich aan een zichtbare beveiligingscamera of bewegingssensor. De magneetcontacten kunnen op de deur en deurpost gemonteerd worden en zijn daarna nauwelijks nog zichtbaar. Op het moment dat het contact tussen beide magneetjes onderbroken wordt, zal het alarmsignaal in huis geactiveerd worden. Dit schrikt inbrekers logischerwijs af, omdat het alarmsignaal ook door buren of voorbijgangers kan worden opgemerkt. Zo verkleint u de kans op een inbraak in huis aanzienlijk!

Naast deze magneetcontacten zijn er verschillende andere beveiligingscomponenten, die op een alarmsysteem kunnen worden aangesloten. Laat u adviseren door een slotenmaker, om erachter te komen welke beveiligingsopties voor uw woning interessant zijn. Ook kunt u een risicoanalyse van uw woning laten maken door een slotenmaker. Bij zo’n analyse wordt heel nauwkeurig uitgezocht, via welke wegen een inbreker bij uw woning naar binnen zou kunnen komen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *