Trendy trends voor eet- en woonkamer inrichting: wat is hot? 0

Trendy trends voor eet- en woonkamer inrichting: wat is hot?

Het uitzoeken van een nieuw interieur doe je misschien maar eens in je leven. Denk daarbij aan de momenten als je van je starterswoning naar je tweede woning verhuist. Of als je na vele jaren woonplezier uit gaat bouwen en daardoor nieuwe meubels nodig gaat hebben. In al dit soort gevallen doe je er maar al te graag alles aan om het interieur gezellig en sfeervol te maken. Hoe je hier het beste mee aan de slag gaat, lees je hier. Start je binnenkort al een keer met het upgraden van je eigen interieur?

Start als eerste met het bepalen van het kleurgebruik in huis

Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden, is het kleurgebruik. Dit bepaalt voor een erg groot deel de sfeer van de ruimte. Maar het kan ook die ene doorslaggevende factor zijn voor een mooi en samenhangend geheel. Gelukkig kun je online alvast wat inspiratie op doen en zelfs al een aantal kleurpaletten samenstellen. Zo weet je zeker dat je de plank niet snel mis gaat slaan.

Weet je al erg goed wat je favoriete woonstijl is?

En de volgende stap? Dat is toch wel het bepalen van een woonstijl. Want door een specifieke stijl door het hele interieur terug te laten komen, zorg je voor dat ene belangrijke en consistente totaalplaatje. Misschien ga je graag voor een eclectische stijl. Je hart gaat sneller kloppen van een klassieke stijl met landelijke eetkamerstoelen. Of je gaat voor de erg gewilde Wabi Sabi stijl. Voor ieder is er altijd wel wat wils. Heb je op dit moment al een specifieke voorkeur voor de stijl van het interieur voor je eigen woning?

Je maakt het interieur helemaal compleet met de mooiste woonaccessoires

Na het bepalen van de kleuren in huis en de woonstijl, komt een van de leukste gedeeltes op je planning. Het is tijd om het interieur compleet te maken met de mooiste accessoires, bijvoorbeeld om neer te zetten op een salontafel rond. Misschien ga je graag voor opvallende vazen, kussens, kust aan de muur of handige spiegels. Je kunt met dit soort woonaccessoires meteen je persoonlijke smaak terug laten komen in huis. En dat zorgt er weer voor dat je van je huis een echt thuis kunt maken. En ga je aan de slag met het uitzoeken van de accessoires? Probeer dan maximaal twee accentkleuren te gebruiken, zodat je voorkomt dat het geheel te druk en te rommelig gaat worden.

Ronde vormen komen steeds vaker terug in het interieur

Meubels met rond afgewerkte zijdes zien we steeds vaker terug en zijn helemaal hip. Vervang bijvoorbeeld de standaard rechthoekige eettafel voor een ovale eettafel, of ga op zoek naar kunst voor op de muren waar ronde vormen in terug komen. Ronde kussens op de bank is een andere simpele manier om jouw woning een stukje hipper te maken.

Nu is je huis niet alleen hipper: ook creëer je een zachte, organische uitstraling met ronde vormen.

Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *