Tuin als extra woonkamer 0

Tuin als extra woonkamer

Ben je gezegend met een stukje grond buiten je woning? En heb je nog geen idee wat je wilt gaan doen met jouw tuin? Dan is het interessant om te overwegen de tuin in te richten als extra kamer. Zo vergroot je jouw leefomgeving op een duurzame manier.

Hoe ziet jouw tuinkamer eruit?

Een tuin omtoveren tot een buitenkamer biedt een scala aan mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een overkapping of voor een aanbouw waarmee je een dakje maakt boven (een gedeelte van) de buitenruimte. Ook kun je kiezen voor een handige zonwering in de vorm van een trendy driehoeksdoek bij veel zon. Een dergelijke doek hang je snel op met lussen aan haken, en kun je net zo snel weer verwijderen.

Maak een lijstje van jouw behoeften wat betreft een buitenruimte die je in de warmere maanden kunt gebruiken als extra woonkamer. Wil je een uitgebreide zithoek met waterbestendige meubels? En eventueel internet tv en WiFi in je tuin? Of wat denk je van een trendy vuurkorf of een tafel met een ingebouwde vuurplaats?

Hoe ziet jouw tuinkamer eruit?

Duurzame verlichting in jouw tuinkamer

Door te kiezen voor het combineren van prachtige planten met duurzame lampen in je tuin, kun je een bijzondere sfeer creëren. Kies je voor een kookplaats in de tuin? Of een mooie pizza oven? Kleed deze hoek dan mooi aan met solar lampen die zichzelf opladen door overdag zonlicht op te vangen. Ook fakkels die je vastzet in de tuin en kunt vullen met lampolie, zijn een leuke optie. Wat betreft een milieuvriendelijke optie is de keuze voor solar altijd beter. Met mooie plantenbakken kun je iedere plek in jouw tuin afscheiden en een eigen identiteit geven.

Entree

Hoe kun je jouw tuin inlopen vanuit huis? Wanneer je de tuin bijvoorbeeld via een keuken of via een andere ruimte betreedt, is het leuk om te overwegen openslaande tuindeuren te installeren. Hiermee kun je jouw huidige woonkamer bijvoorbeeld verlengen en als het ware laten doorlopen tot in de tuin. Zo is het nog makkelijk om veel gebruik te maken van de tuinkamer.

Alle luxe of juist low-key?

Het leuke aan een tuinkamer is het feit dat je jouw tuin een geheel eigen identiteit geven kunt. Ga je voor luxe met internet tv en een jacuzzi? Of kies je voor een ontspannen tuin met een landelijke sfeer? Laat je inspireren door de laatste trends op het gebied van duurzaam wonen en deel jouw tuin met bijen en andere waardevolle insecten die we hard nodig hebben. Kies voor een prachtige beplanting en een stukje (of een pot) met wilde bloemen om bijen aan te trekken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *