Je tuin naar eigen inzicht ontwerpen: van tuininterieur tot omheining 0

tuin naar eigen inzicht ontwerpen

Het ontwerpen van een tuin is een vak apart. Je moet immers aan zoveel dingen denken: voor welk tuininterieur ga je? Wat doe je met de beplanting? Welke bestrating kies je? Ga je voor gras? Ga je voor een composiet schutting? Hoe deel je de tuin in? Zoveel vragen die je hoofd laten duizelen. Natuurlijk kan je iemand inschakelen om al deze zaken voor je te regelen. Veel leuker is het nog om dit helemaal zelf te doen. Denk eens aan hoe goed het zou voelen om alles helemaal zelf gedaan te hebben. Maar waar let je dan op bij het ontwerpen van je eigen tuin en wat kan je beter niet doen?

schutting

1.         Blijf realistisch

Allereerst moet je eens goed bij je zelf op een rijtje zetten wat je precies wilt met de tuin. Veel mensen maken bijvoorbeeld fouten bij de beplanting. Zorg dat jij dit niet doet! Een rij bomen is heel leuk, maar bedenk wel dat deze groeien en met de jaren je hele tuin kunnen overwoekeren. Schrijf dan ook goed op wat de consequenties zijn van een stap en hoe je dit kunt voorkomen en/of verbeteren. Ook is het idealistische vijvertje in de tuin een veel gemaakte fout. Natuurlijk kan dit heel leuk zijn in een tuin, maar het brengt ook veel nare bijkomstigheden met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan brullende kikkers, algen en het gevaar voor kleine kinderen. Blijf wel realistisch bij het opstellen van je plan.

2.         Bedenk hoeveel tijd je kunt besteden aan de tuin

Bij het indelen van de tuin moet je veel keuzes maken. Je kan kiezen voor een zeer groene tuin met weinig zitruimte, maar je kan ook kiezen voor een bijna volledige bestrating en enkele potten met planten. Ga eerst eens bij jezelf na hoeveel tijd je per week kan investeren in de tuin. Wees hier wel realistisch in. Als je na een lange werkweek geen zin meer hebt om in de tuin te gaan spitten is het belangrijk om de tuin zo onderhoudsvrij mogelijk te maken.

3.         Tuininterieur naar eigen smaak

Veel mensen gaan mee met de tuintrends van dat moment en kopen een interieur waar ze later spijt van krijgen. Ga met het ontwerp van je tuin altijd eerst uit van je eigen smaak, wensen en ideeën. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt.

4.         Investeer in een goede omheining

Zoveel mogelijk privacy creëren is misschien wel jouw belangrijkste taak bij het ontwerpen van de tuin. Investeer dan ook zeker in een goede omheining, deze kunnen jarenlang mee en zorgen ervoor dat je optimaal kan genieten van de tuin.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *