Tuinhuis kopen: hier moet je zeker rekening mee houden! 0

Tuinhuis kopen

Blokhutten en tuinhuisjes zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Steeds meer mensen verrijken hun tuin met een tuinhuisje. Een blokhut of tuinhuisje kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Wanneer je deze voorziet van elektriciteit is het zelfs mogelijk om hier een mancave of hobbykamer van te maken. Er zijn zelfs mensen die hier een complete aparte slaapkamer inrichten. Handig wanneer je kind de volwassen leeftijd heeft bereikt en meer privacy wilt.

Natuurlijk is het kopen van een tuinhuis of blokhut niet iets wat je dagelijks doet. We kunnen daarom ook goed begrijpen dat je met vragen zit. Daarom hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet waarmee je zeker rekening moet houden als je een tuinhuis koopt.

Grootte van het tuinhuis

Allereerst is het belangrijk om stil te staan bij de grootte van het tuinhuis. Besef goed dat deze een groot deel van de ruimte in de tuin in beslag zal nemen. Daardoor is deze niet alleen allesbepalend voor de sfeer in de tuin, maar moet hij bovenal ook nog eens zeer praktisch zijn. Gelukkig beschik je tegenwoordig over heel veel verschillende mogelijkheden wanneer we kijken naar het formaat van tuinhuizen en blokhutten. Hierdoor kan je deze geheel naar wens en de beschikbare ruimte afstemmen, zodat je zeker weet dat het goed past en de uitstraling van de tuin niet teniet zal doen.

De dikte van de wanden

Bij de aanschaf van een (nieuw) tuinhuis speelt duurzaamheid natuurlijk ook een belangrijke rol. Je wil immers voorkomen dat je het tuinhuis na enkele jaren alweer kunt vervangen. De aanschaf van een nieuw tuinhuis is niet goedkoop en het is bovendien ook een aardige klus om deze te plaatsen. Dan wil je er wel zo lang mogelijk plezier van hebben. Gelukkig is de duurzaamheid en daarmee ook de levensduur van het tuinhuis gemakkelijk in te schatten door naar de dikte van de wanden te kijken. Hierbij geldt: hoe dikker de wanden, hoe langer de levensduur.

Zorg voor voldoende ventilatie

Dit is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Simpelweg omdat de blokhutten en tuinhuisjes niet standaard met ventilatieroosters worden geleverd. Toch is het wel belangrijk om dit zelf te realiseren. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de luchtvochtigheid te hoog wordt en daarmee de kans op schimmel toeneemt. Dat is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor de kwaliteit van het tuinhuis. Wie lang van zijn of haar tuinhuis wilt genieten, doet er dan ook goed aan om de ventilatie eerst op orde te krijgen.

Een goede fundering

Het is van essentieel belang dat een blokhut of tuinhuisje op de juiste manier in de tuin wordt geplaatst. Je moet voorkomen dat deze scheef wordt neergezet. Daarom is het van belang dat je deze op een vlakke en gladde ondergrond plaatst. Met de juiste fundering bevorder je de levensduur van het tuinhuis en weet je zeker dat de uitstraling geheel naar wens zal zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *