Tuinhuizen: 5 dingen die je moet weten in 2022 0

Tuinhuizen 5 dingen die je moet weten in 2022

In het voorjaar hebben we al een voorproefje gehad van hoe heerlijk het weer kan zijn en hoe alles dan direct tot bloei komt. Je voelt je meteen vrolijker en vrijer. Dat is wat volgens ons je tuin ook zou moeten betekenen voor jou. Daar moet je tot rust komen, genieten van samen zijn met je familie en vrienden én van de mooie omgeving die je tuin vormt. Met een tuinhuisje heb je meer opbergruimte en een plekje om te chillen en te genieten, ook als het wat minder mooi weer is! Maar hoe kies je nu een geschikt tuinhuis? Wij vertellen je 5 dingen die je moet weten in 2022 wanneer je een tuinhuis wilt gaan aanschaffen.

​Drie mogelijkheden

Bij het oriënteren voor een tuinhuis is het allereerst belangrijk om te bepalen hoeveel werk je zelf wil doen. Eigenlijk zou je tuinhuisjes in 3 categorieën kunnen verdelen:

  1. Laten bouwen door een aannemer
  2. Zelf bouwen ‘from scratch’ of met een bouwpakket
  3. Een kant-en-klaar tuinhuis aanschaffen en laten plaatsen

Bij categorie drie denk je misschien dat je daarmee beperkt zal zijn in de mogelijkheden of dat het heel erg duur is. Met de tuinhuizen van Tuin Huis Winkel kun je echter alle kanten op voor een schappelijke prijs. Het is de Europese marktleider voor kwalitatief hoogwaardige tuinhuizen, schuren, overkappingen en meer, gemaakt van duurzaam gekweekt hout en duurzaam aluminium. In het brede assortiment vind je kant en klare modellen en maatwerk in alle stijlen en soorten.

​Prijs

Vraag je je af wat zo’n tuinhuisje kost? Bij Tuin Huis Winkel is er een huis voor elk budget. Je hebt al een mooie schuur voor net geen zevenhonderd Euro en je kunt complete tuinwoningen kopen van vijf cijfers.

​Wat is er nodig?

Wat je precies nodig hebt voor het bouwen van een tuinhuis is dus afhankelijk van voor welke categorie je gaat, maar er is altijd een fundering nodig. Hoe maak je een fundering voor een tuinhuisje? Als je wil kun je dat gewoon aan de vakman – je aannemer of Tuin Huis Winkel – overlaten. Anders zal je zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Hoe je dat aanpakt, lees je hier.

​Kleur en stijl

In welke kleur schilder je een tuinhuisje en welke stijl kies je? Wij adviseren om niet te gewaagd te doen. Kies een kleur die past bij de stijl en tint van je huis en je achtertuin. Daarbij is het slim om te gaan voor een tint die niet al te opvallend is. Knalgeel vind je nu misschien vrolijk en mooi, maar over een paar maanden krijg je er waarschijnlijk al genoeg van.

​Ook in een kleine tuin

Tuinhuisjes zijn mooi in elke tuin, ook als de beschikbare oppervlakte maar beperkt is. Kies dan voor een compact model met een open look, bijvoorbeeld met ramen of een open overkapping. Jouw tuin ziet er meteen veel verzorgder uit én biedt alles voor uren genieten!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *