De tuintrends van 2018 zijn bekend 0

tuintrends 2018

Persoonlijk ben ik gek op tuinieren en alles wat daarbij komt kijken. Ook dit jaar zijn er weer tientallen nieuwe tuintrends bekend om je tuin nog meer flair en een persoonlijke tint te geven. Erg nieuwsgierig was ik wel. Allereerst ging ik op zoek naar de tuinsets die dit jaar in de mode zijn. Leuk om onze tuinset af en toe te vervangen en zo nieuw leven in de tuin te blazen. Natuurlijk zijn daar nog veel meer manieren voor. Hieronder staan de leukste tuintrends van 2018 op een rijtje. Lees je mee?

Moestuin voor een gezonde levensstijl

Ook in 2018 letten we op gezond en duurzaam leven. De moestuin is dan ook niet meer weg te denken uit het modebeeld van de Nederlandse tuin. Natuurlijk heeft dit ook wel zijn charmes. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om in het voorjaar druk te zijn met planten en verzorgen van mijn moestuin en in de zomer heerlijke frisse salades te maken van mijn eigen geteelde groenten en fruit. Eten uit eigen tuin is toch altijd een stuk lekkerder (en goedkoper!) als uit de supermarkt.

Ruw  en natuurlijk materiaalgebruik

In de woontrends is de industriële look niet meer weg te denken. Het gebruik maken van robuuste, natuurlijke en vooral ruwe materialen is helemaal in. Ook in de tuin is het gebruik daarvan een ware trend aan het worden. Vooral met zelfgemaakte meubels van natuurlijke materialen zit je altijd goed.

Structuur van plant belangrijker dan kleur

Er zijn veel jaren geweest waarin de kleur van onze planten en bloemen de doorslag gaven. Zij zorgden voor een gepaste uitstraling in de tuin en hier werd dan ook het meest rekening mee gehouden bij de beplantingskeuze. Dit jaar gooien we dit roer eens lekker om. De structuur van een plant is veel belangrijker! Denk bijvoorbeeld aan stevige bladeren, varens of siergrassen. Blikvangers om de tuin meer karakter te geven.

Bovenal heel veel leefgenot!

Natuurlijk kunnen we elk jaar wel onze hele tuin restylen om deze up-to-date te houden als het gaat om de nieuwste trends, maar word jij daar ook echt gelukkig van? Vind je het fijn als je tuin vol varens of siergrassen staat of houd jij juist van een mooi kleurenpalet in de tuin? Ga daar dan voor! Deze trends zijn altijd leuk om door te lezen en je kan hiermee zeker inspiratie op doen als je iets nieuws wilt in de tuin, maar ga altijd uit van je eigen smaak. De tuin is voor rust en plezier voor het hele gezin, daar moet je dan ook heel veel genot aan beleven. Bekijk wat voor jullie de meest geschikte stijl is en geniet!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *