Je tuin verbouwen volgens de laatste tuintrends van 2018 0

tuin naar eigen inzicht ontwerpen

Nu de zomer eindelijk weer is aangebroken in ons land trekken mensen weer massaal de tuin in. Zodra jij de tuindeur opent en kijkt naar het plekje wat jouw ruimte moet geven om te relaxen, trek je hoofdschuddend de deur weer dicht. Je tuin is toch niet meer helemaal wat het geweest is. Planten en bomen zijn aan het woekeren, het gras is niet meer groen, de schutting staat nog net overeind en de tuinmeubelen zijn echt aan vervanging toe. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en je tuin eens een flinke make-over te geven. Het verbouwen van je tuin kan je in de meeste gevallen gewoon helemaal zelf. Wel is het belangrijk dat je over de juiste gereedschappen en materialen beschikt, deze vind je bijvoorbeeld op websites zoals Bouwbestel.nl. In dit artikel delen we de laatste tuintrends en leggen we uit hoe je dit zelf toepast in eigen tuin.

Strak en stoer in een natuurlijke omgeving

Strak en stoer is helemaal in, niet alleen in de huidige woontrends maar we zien het ook terug in verschillende tuintrends. Het strakke design zorgt er niet alleen voor dat je een element van rust hebt in de tuin, maar ook voor een bijzonder aantrekkelijke uitstraling. Als je deze tuintrend wilt toepassen in eigen tuin is het belangrijk dat je de juiste combinatie tussen tuinmeubelen, accessoires en planten maakt. Vooral tuinmeubelen op pootjes doen het erg goed in deze trend. Qua kleurgebruik houd je het rustig en neutraal, denk aan grijstinten. Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijke elementen en materialen te gebruiken. Vervolgens maak je het geheel helemaal af met een heleboel groen. Deze trend wordt ook wel de urban jungle buitenshuis genoemd en dat maak je natuurlijk alleen maar compleet met heel veel groen!

Romantiek in Mediterrane sferen

De Mediterrane stijl is al jaren enorm populair in de Nederlandse tuinen. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat we enorm vaak met deze stijl worden geconfronteerd in bekende vakantielanden of romantische films. Met 1 blik op een Mediterrane tuin worden we direct teruggevoerd naar zonnige landen, witte stranden en cocktails. En dat is precies wat je nodig hebt, het vakantiegevoel in eigen tuin! De Mediterrane stijl in eigen tuin te halen is helemaal niet zo moeilijk. Er zijn tegenwoordig genoeg tuinmeubelen en accessoires in deze stijl te vinden. Ook qua planten kan je alle kanten op, al blijven de vertrouwde cactussen in Mediterrane potten wel erg populair. Ook natuurlijke materialen komen enorm vaak terug in deze stijl, denk bijvoorbeeld aan bamboe, kurk, riet en zeegras. Om de Mediterrane sfeer helemaal naar boven te halen is het belangrijk dat je het geheel afmaakt met een aantal zoete accentkleuren en een hippe parasol. Tip: qua planten mag je best een beetje outside-the-box denken in deze stijl. Plant bijvoorbeeld een olijfboom voor een Italiaanse twist of ga voor succulenten om de sfeer helemaal compleet te maken. Romantiek in Mediterrane sferen en dat in eigen tuin, wat wil je nog meer?

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *