De tuintrends van 2019 0

tuintrends 2019

Nu we weer richting het voorjaar gaan is het belangrijk om je alvast te verdiepen in de tuintrends van 2019. Hoe lekker is het om in het voorjaar en de zomer heerlijk te kunnen genieten van een nieuwe opgeknapte tuin met verse bloemen en planten. Of misschien wel een gehele make-over voor de tuin. Voordat je begint met het opknappen van je tuin wil je natuurlijk wel eerst weten wat nu de echte tuintrends zijn voor 2019.

Zorg voor ontspanning

Wat je dus steeds vaker ziet in een tuin is een kleine ruimte voor wellness. Denk hierbij aan een sauna in het tuinhuisje, een jacuzzi of een buitenbad. Overal zijn er tegenwoordig opblaasbare jacuzzi’s te verkrijgen, waardoor je op een goedkope manier een heerlijke wellness kan creëren in de tuin. Als we kijken naar de zomer van 2018 dan konden we af en toe wel wat verkoeling gebruiken en een buitendouche is dan bijvoorbeeld ook ideaal en natuurlijk ontzettend lekker. Ontspanning kan natuurlijk ook in de vorm van een overkapping in de achtertuin. Ook deze trend zien we steeds meer terugkomen. Zet hier een loungeset in en je kan zowel tijdens de warme zomeravonden in  het de koele voor- en najaar heerlijk van genieten.

Gebruik natuurlijk materialen

Voor een ultiem buitengevoel is het verstandig om gebruik te maken van natuurlijke materialen en kleuren. Zo is het bijvoorbeeld erg leuk om een stuk van de tuin in te richten met behulp van vlonderplanken. Dit is heeft een natuurlijke look maar het geeft ook een mooie uitstraling aan de tuin. Wat helemaal handig is, aangezien we steeds meer neigen naar wellness in de tuin, zijn de composiet vlonderplanken met antislipbehandeling. Op deze manier kan je zelfs met natte voeten veilig over de vlonderplanken lopen. Het leuke aan deze vlonderplanken is dat deze leverbaar zijn in verschillende kleuren. Denk hierbij aan donkerbruin, steengrijs, teak, en naturelbruin. Hierdoor kan je er zelfs nog een persoonlijk tintje aan geven.

Wees voorbereid op warme zomers

Zo een zomer als de zomer van 2018 willen we wel vaker. Nu is het voor de meeste mensen heerlijk dat het langdurig mooi weer is, dat we veel buiten kunnen zitten, naar het strand kunnen gaan en heerlijk kunnen genieten van de zonnestralen. Maar helaas zitten er ook nadelen aan het langdurige mooie weer. De grond wordt namelijk zo droog dat de planten en bloemen te weinig water krijgen. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent zullen de planten en bloemen niet elke dag water krijgen, wat ze natuurlijk wel nodig hebben. Om hier voor te zorgen kun je de tuin voorzien van automatisch beregening. Hierdoor worden planten en het gazon op de juiste momenten van de juist hoeveelheid water voorzien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *