Tuintrends anno 2018 0

terrasoverkapping

Nu de zomer weer bijna om de hoek komt kijken en we al een paar weken hebben mogen genieten van het mooie weer krijgen we de zomerkriebels! Het voorjaar is het perfecte moment om de tuin eens flink aan te pakken. Is jouw tuin ook toe aan een opknapbeurt of is het niet helemaal meer wat het geweest is? Restyle jouw tuin dan volgens de laatste tuintrends van 2018. Wij nemen je in dit artikel mee in de laatste trends en geven we je enkele tips om de komende zomer volop te kunnen genieten van eigen tuin.

Buiten is het verlengstuk van binnen

Anno 2018 zien we steeds meer in dat onze tuin eigenlijk een verlengstuk is van onze woning. Waar we vroeger maar al te vaak dit gedeelte van het huis verwaarloosden, is het nu een plekje waar we net zoveel zorg insteken als in de rest van de woning. De ideale manier om je woning optisch groter te laten lijken is door het gebruik van een terrasoverkapping. Hiermee creëer je binnen mum van tijd een woonkamer in je eigen tuin. Daarnaast is het ook nog eens de ideale oplossing als je dol bent op buiten zitten, maar de weersomstandigheden dat niet echt toelaten in ons kikkerlandje.

Tuintrend: stoer en strak

In de tuintrends van 2018 is rekening gehouden met de onze drukke samenleving en dichtbevolkte steden. Nu de wereld om ons heen steeds drukker worden is het heerlijk om een rustpuntje in huis te vinden en daar verleent de tuin zich uiteraard uitstekend voor. Vooral in een modern huis is de trend ‘oase in de stad’ perfect voor jou. Deze stijl kenmerkt zich door meubels met een strakke belijningen en rustige kleuren. Om sfeer te creëren gebruik je zoveel mogelijk groen: groene kussens, groene planten, groene varens en noem maar op.  Kenners noemen dit ook wel de urban jungle van buitenshuis.

Pasteltinten

We zijn verliefd op pasteltinten en dat zie je ook terug in de tuintrends anno 2018. Deze trend spreekt uiteraard voor zich: hierin gebruik je zoveel mogelijk zoete pasteltinten om je tuin net dat extra zomerse gevoel te geven. Door de frisse uitstraling zal je er al snel, met een grote lach op je gezicht, uren doorbrengen. Tip: plaats een paar cactussen op het vakantiegevoel helemaal naar boven te halen. Vooral lage loungesets met grote en comfortabele kussens passen perfect bij deze tuintrend.

Landelijk en romantisch

De landelijke stijl komt in de woontrends al jaren in de top 5 voor. We zijn dol op de karakteristieke en charmante uitstraling die deze stijl onze woning biedt. In de tuin bieden zowel de landelijke als romantische stijl je de mogelijkheid om de Mediterrane sfeer gewoon in huis te halen. Vooral tuinmeubels van natuurlijke materialen, zoals hout, passen goed bij deze trend. Maak het geheel af met kussens in pasteltinten en plaats een paar mooie inheemse planten. Gebruik een vloerkleed voor buiten om het vakantiegevoel helemaal naar boven te halen. Tip: wist je dat er parasols verkrijgbaar zijn met een Mediterrane print?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *