Tuintrends voor 2022 0

Tuintrends voor 2022

De beste tuintrends voor 2022 op een rijtje

Ben je op zoek naar de beste tuintrends voor 2022? Dan zal je in dit artikel direct vinden wat je zoekt, want wij zochten uit wat de tuintrends voor 2022 zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Van schuttingen van natuurlijke materialen tot een buitenverblijf in de tuin, het komt allemaal voorbij. Lees snel verder en ontdek de beste tuintrends voor 2022.

Duurzaamheid

De kleur groen is in 2022 al een echte trend en we zullen dit jaar dan ook veel groene tuinkeuzes gaan zien. Hiermee bedoelen we ook wel duurzame tuinkeuzes voor de tuin. Dit kunnen zonnepanelen zijn, maar ook duurzame materialen die je voor in de tuin gebruikt, zoals een schapenhek. Ook schuttingen en composiet vlonderplanken zijn duurzame materialen. Bovendien zal je aluminium veel gaan zien in de tuin. Dit materiaal staat er bekend om haar sterkte en gaat niet snel kapot. Er wordt steeds meer belang gehecht aan duurzaamheid en mensen denken bij wat ze kopen meer na over de impact die het heeft op het milieu. Dit wordt ook naar de tuin doorgetrokken. Een duurzame tuin is dan ook de tuin van de toekomst.

Het buitenverblijf

We werken veel thuis tegenwoordig en al dat binnen zitten verveelt op den duur wel. Des te fijner om in de wintermaanden lekker buiten te kunnen zitten in eigen tuin en een buitenverblijf te bouwen. Als je in de winter comfortabel wilt genieten in je tuin, kun je kiezen voor een overkapping en buitenkachels of een vuurkorf buiten plaatsen. Een buitenverblijf gaat nog een stapje verder. Je kunt zo een plek creëren waar je gedurende de wintermaanden optimaal kunt relaxen. Er zijn diverse vormen van buitenverblijven. Wat geschikt is voor jouw tuin hangt onder andere af van de beschikbare ruimte. Vraag eens om advies aan een hovenier of architect en ga ook voor deze trend in jouw tuin.

Aardse tinten

In 2022 zijn kleuren erg belangrijk. Zo is groen ieder jaar weer on trend vanwege de planten en bloemen, maar ga je het nu vooral ook in tuinmeubelen, bijzettafels en stoelen terugzien. Ook komt deze kleur terug in kussens, plantenpotten en lampen. De kleuren in de tuin van 2022 zijn aardse tinten. Hierbij kun je denken aan olijfgroen en saliegroen. Andere kleuren die veel gezien zullen worden zijn taupe, creme en lichtgrijs. Dit zijn kleuren die in de gehele tuin teruggezien kunnen worden, maar ook in hekken, vlonderplanken en schuttingen niet misstaan.

Ga jij de tuintrends voor 2022 ook naar jouw tuin halen?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *