Dit zijn de tv-trends voor 2018 0

tv-trends voor 2018

In 2018 zijn alweer verschillende nieuwe televisies gelanceerd, waar al verschillende trends in te zien zijn. Sta jij op het punt een nieuwe televisie aan te schaffen of ben je benieuwd naar de trends op dit gebied? Lees dan vooral verder voor de trends die wij speciaal voor jou op een rijtje gezet hebben.

Hoe groter, hoe beter

Hoe groot is de tv die jij op dit moment in huis hebt? Vast niet groot genoeg als je kijkt naar de nieuwste trends. Afgelopen jaren leek een 42-inch tv nog gigantisch groot, terwijl op dit moment 55-inch en 65-inch schermen al niet meer weg te denken zijn. In 2018 is de verwachting dat deze modellen nog meer in opkomst zijn en steeds meer de markt zullen veroveren. Dit heeft te maken met de opkomst van 4K tv’s die vooral in 55-inch en 65-inch aangeboden worden in verband met de hogere resoluties. Mensen willen een groter scherm dan ooit, omdat op de tv tegenwoordig alles gebeurt: film kijken, Netflix en sport met de hele familie. Dit gaat gepaard met de trend dat mensen ook steeds meer geld over hebben voor hun tv.

Smart-tv

Internet en tv worden steeds meer samengevoegd in 2018. In 2018 zien we bijvoorbeeld een trend in het gebruik van stembediening via bijvoorbeeld Google Assistant. Zo wordt er gebruikgemaakt van een ingebouwde microfoon in de afstandsbediening. Op deze manier kun je eenvoudig van kanaal wisselen, het volume aanpassen en zelfs zoeken. In 2018 komt hier nog meer bij doordat je deze ook kunt gebruiken voor andere thuisapparaten zoals verlichting, thermostaten en luidsprekers. Zo worden internet en tv nog meer samengebracht. Ook wordt er gebruikgemaakt van chipsets en betere processoren om smart-tv’s sneller en beter te maken.

8K resolutie

Eerder hadden we het al over 4K tv’s, maar er wordt al gewerkt aan televisies met een 8K resolutie. Het zal nog even duren voordat deze tv’s voor consumenten op de markt komen, maar er wordt al druk aan gewerkt. 8K schermen gaan gepaard met een grotere bandbreedte waarvoor ook een nieuwe HDMI nodig is.

OLED-televisies

Dit is misschien wel de meest interessante trend van 2018. Steeds meer tv’s worden gemaakt met zelfverlichtende ledlampen, waardoor een lcd-tv steeds meer op oled begint te lijken. De ledlampen in de tv kunnen hun eigen licht genereren, waardoor er geen achtergrondverlichting meer nodig is. Ook de druk op de prijzen voor deze tv’s is dit jaar weer vernieuwd, waardoor de tv’s steeds meer betaalbaar worden.

Oprolbare schermen

Producenten zijn ook in 2018 meer bezig met oprolbare schermen. LG heeft bijvoorbeeld een scherm dat je kunt oprollen als een poster en op deze manier eenvoudig mee kunt nemen naar een vriend of vriendin.

Naast deze belangrijkste trends, zijn er nog een aantal kleinere trends zoals beter geluid, dot-tv’s, en het verdwijnen van gebogen televisies. En wil je helemaal wonen volgens de laatste woontrends? Neem dan een kijkje op ons blog. Wij houden je op de hoogte van alle laatste trends.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *