Tweedehands traplift voordelig via de Wmo 0

Tweedehands traplift voordelig

Raak je slecht ter been en woon je niet gelijkvloers, dan is een traplift van onschatbare waarde. Zonder een traplift zou je namelijk moeten verhuizen. Zo’n apparaat is een behoorlijke investering, maar gelukkig zijn er tegenwoordig voordelige opties zoals tweedehands, huren en aanvragen via de Wmo.

Wat is de Wmo?

Wmo is een afkorting voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet heeft tot doel burgers te ondersteunen om hen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Hierbij kun je denken aan begeleiding, dagbesteding, een plek in een beschermde woonomgeving voor mensen met een psychische stoornis, opvang als er sprake is van huiselijk geweld en opvang van daklozen.

Daarnaast kun je gebruikmaken van alternatief vervoer zoals de regiotaxi of vrijwilligersvervoer. Woningaanpassingen die ervoor zorgen dat je langer thuis kunt blijven wonen vallen ook onder de Wmo.

Traplift aanvragen via de Wmo

Een van die woningaanpassingen is de installatie van een traplift. Wil je een traplift laten installeren, dan kun je een aanvraag doen via de Wmo. Wordt dit aanvaard, dan krijg je een groot deel van je investering terugbetaald. Daarnaast is het zo dat de financiële tegemoetkoming ook van toepassing is op tweedehands trapliften. Deze trapliften zijn veel goedkoper en van eenzelfde kwaliteit als nieuwe trapliften. Zo kun je dus, ook met een klein budget, langer thuis blijven wonen.

Traplift aanvragen

Tweedehands traplift op maat

Of je nu een rechte trap hebt, of een trap met een of meerdere bochten, voor iedere soort trap is er een traplift op de markt, in verschillende variaties. Dankzij de Wmo is de installatie een stuk betaalbaarder geworden, zeker als je kiest voor een tweedehands traplift. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken dat de gebruikte traplift op hol kan slaan of er halverwege de trap mee ophoudt. Tweedehands trapliften worden namelijk perfect onderhouden en je krijg de zelfde service en montage op maat als bij een nieuwe traplift. Je merkt het dus alleen aan je portemonnee.

Traplift huren

Een tweedehands traplift is voordeliger dan een nieuwe, maar in sommige gevallen kan het zelfs nog voordeliger zijn om een traplift te huren in plaats van te kopen. Zo kan het zijn dat je maar tijdelijk een traplift nodig hebt, bijvoorbeeld om thuis te revalideren. Het kan ook een financiële afweging zijn waardoor het verstandiger is om een traplift te huren. Je kunt al een tweedehands traplift huren vanaf €70 per maand. Voor dat bedrag krijg je een goede, veilige traplift inclusief garantie, onderhoud en service. Zo wordt het heel voordelig om langer zelfstandig te blijven wonen en zo veel mogelijk  je vrijheid te

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *