Uniek en duurzaam tuinmeubilair kun je zelf maken! 0

Uniek en duurzaam tuinmeubilair kun je zelf maken!

Tijd voor nieuw tuinmeubilair? Als je een beetje handig bent, maak je jouw nieuwe zitbank, tuintafel of opbergkast helemaal zelf! Ingewikkeld? Niet als je steigerbuizen als basismateriaal gebruikt. Met een aantal van die buizen kun je namelijk heel eenvoudig een meubelstuk in elkaar zetten, dat je vervolgens met platen hout bekleedt. Zo houd je volledige controle over de gebruikte materialen en zorg je ervoor dat je iets maakt dat echt lang meegaat!

Robuuste uitstraling

Het is niet ingewikkeld om steigerbuizen op de juiste maat te zagen en ze vervolgens met behulp van buisklemmen in een bepaalde vorm aan elkaar te bevestigen. Zo kun je vrij simpel de vorm van een bank of tafel creëren. Er zijn voldoende voorbeelden te vinden van reeds gemaakte meubelen voor in de tuin. Dergelijke buizen zijn doorgaans van aluminium of gegalvaniseerd staal gemaakt. Dat houdt in dat je er geen onderhoud aan hebt en dat ze tegen de Nederlandse weersomstandigheden bestand zijn. Zorg ervoor dat ook de gebruikte houtsoort onderhoudsvrij is, dan kun je jarenlang plezier houden van je zelfgemaakte meubelen.

Tuin in harmonie

Een tuin wordt pas echt mooi wanneer alles met elkaar in harmonie is. Kies je voor een landelijke stijl, trek die dan door in alle details. Kies bijvoorbeeld niet voor een ijzeren tuinhek, maar richt je blik in plaats daarvan eens op de weidehekken omdat je daar vaak de items vindt die beter bij dit type tuininrichting passen. Je hebt namelijk naast de metalen hekken ook mooie houten exemplaren die de afrastering van je tuin als vanzelf een landelijk karakter meegeven. In het kader van een harmonieus geheel is ook belangrijk dat je de tuin niet te vol propt. Minder componenten zorgt voor een minder rommelig beeld en dat past goed bij de landelijke sfeer.

Deze tuinmeubels heb je nodig

Waarschijnlijk wil je jouw gezinsleden of bezoekers een fijne zitplaats kunnen bieden. Goede stoelen of banken en een mooie tafel zijn dus een vereiste. Daarnaast kun je denken aan een opbergkist voor het opslaan van je kussens of andere materialen. Een picknicktafel kan ook goed van pas komen. En wat te denken van een handig rek? Je kunt eigenlijk alle kanten op als je zelf aan de slag gaat. Vergeet niet te letten op het keurmerk van het hout. Wanneer het hout het FSC-keurmerk heeft, komt het met zekerheid uit verantwoord beheerde bossen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *