Een unieke bank in je woonkamer 0

Cesano

Vroeger  ging het mij alleen hoe een bank zat en totaal niet om hoe deze er uit zag. Het belangrijkste was dat je er lekker op kon zitten en liggen. Naarmate ik ouder werd begon ik het steeds belangrijker te vinden hoe een bank er uit zag. Ik wilde een bank die bij mijn persoonlijkheid zou passen, zowel qua zitcomfort als uiterlijk.
Ook als ik nu bij familie of vrienden ben let ik op de bank en valt het mij op dat er veel banken zijn die op elkaar lijken.
Natuurlijk is hier ook niks mis mee, maar ik vind het persoonlijk leuker op een speciale bank met een uniek kenmerk te hebben, zodat deze opvalt. Ik zal je in deze blog en aantal stijlen en kenmerken nader toelichten.

Welke stijl past bij je?

Allereerst is het belangrijk om een bank zo samen te stellen dat de bank helemaal voldoet aan jouw wensen. Denk dan eerste aan de uitstraling van de bank. Past een landelijke loungebank bij jouw stijl of ga je toch meer voor een bank waarin je heerlijk weg kan zakken? Ook is een klassieke hoekbank met een actieve zit helemaal van deze tijd.

Op dit moment is de landelijke stijl erg populair. Dit komt voornamelijk omdat dit een stijl is die een gezellige en warme uitstraling biedt. Deze stijl is ook prima te combineren met andere woonstijlen, zoals een romantische of industriële stijl.

Merlin loungebanken

De Merlin loungebank past in veel verschillende woonstijlen.

Bij een industrieel interieur passen lichte muren en robuuste materialen, denk hierbij aan beton, staal en bakstenen. Met deze authentieke materialen geef je de woonkamer gemakkelijk extra karakter en uitstraling.  De industriële stijl is een stijl die je goed kunt combineren met een stoere bank zoals de Merano hoekbank.

Merano hoekbank

Dankzij de lichte vloer en wand valt de Merano hoekbank extra op.

Ook is de romantische stijl nog steeds erg populair. Bij deze stijl passen zachte kleuren en ronde, sierlijke vormen. Uiteraard kan een romantische bank niet ontbreken bij deze stijl. Romantische banken kan je vaak herkennen aan het chique tintje.

Arvin sofa

De Arvin sofa heeft ronde vormen en sierlijke nagels op de romp en armleuningen.

Er zijn veel verschillende kenmerken die een bank een unieke uitstraling kunnen geven. Hieronder zal ik een aantal kenmerken noemen.

Hoge of lage pootjes?

Een bank kan al een compleet andere uitstraling krijgen als je een hoge poot gebruikt in plaats van een lage poot. Mijn voorkeur gaat uit naar een hogere poot, dit creëert namelijk een ruimtelijk effect.  Met een hoge poot zie je namelijk een stukje vloer en kun je onder de bank door kijken. Daarnaast vallen de pootjes ook extra op als ze hoger zijn.

Cesano

De poten van de Cesano zijn van geborsteld aluminium en zorgen voor een ruimtelijk effect.

Armleggers

Wie kent ze niet: de gehaakte kleedjes over de armleuningen van een bank? De oudere lezers onder ons kunnen hier niet onderuit. De kleedjes werden gehaakt in de mooiste kleuren en patronen. In plaats van de kleedjes kennen we nu de armlegger. Combineer de armlegger met geschuurd leder en je krijgt een hele stoere bank

 Aberdeen

De lederen armleggers van de Aberdeen geven de bank een stoere uitstraling.

Stoere nagels

Als je creatief bent kun je ook zelf je bank verfraaien door nagels in het brons of chroomkleur toe te voegen. Hierdoor krijg je bank vanzelf een stoere uitstraling. Laat de kleur vooral afhangen van jouw eigen smaak en van de stof die jij het mooist vindt. Op deze manier maak je een stoere bank heel persoonlijk.

Ailean

De armleuningen van de Ailean zijn voorzien van stoere nagels.

Capiton

Ooit wel is gehoord van capitonneren? Dit is een techniek waarbij je knopen in de rugkussens en soms zelf in de romp plaatst. Dit is een techniek die de laatste jaren weer steeds populairder wordt. Dit is veel te zien bij een landelijke interieur. Wil je het extra landelijk maken? Kies dan voor houten knopen.

Fabio Presto

De Fabio Presto heeft rugkussens die zijn voorzien van houten knopen.

UrbanSofa  heeft naast de banken met knopen, nagels en armleggers, nog vele andere modellen met unieke kenmerken. Er is dus genoeg keuze om een bank te kiezen die helemaal bij jou persoonlijkheid en interieur past. Wie weet… staat er binnenkort bij jou een nieuwe bank in de woonkamer. Ik zou zeggen laat die complimentjes maar binnenstromen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *