Unieke relatiegeschenken in tijden van corona: 5 originele tips! 0

Unieke relatiegeschenken in tijden van corona

De coronacrisis heeft ons allemaal hard getroffen. Zeker voor ondernemers was en blijft dit een ontzettend lastige tijd. Toch zijn er ook ondernemers die juist werken met relaties die hard getroffen zijn. Hoe mooi is het dan om deze mensen een hart onder de riem te steken? Te laten weten dat je aan hen denkt en dat jullie er als bedrijf nog steeds voor ze zijn? Een klein gebaar is al goud waard. Je hoeft het niet direct groots aan te pakken. Iets kleins wil soms al een enorm effect hebben. Gewoon om even wat troost te bieden. Maar voor welk relatiegeschenk kies je in deze vreemde tijden? Kies je voor een softshell jas bedrukken om iets te geven wat écht uniek is? Of ga je voor iets kleins zoals een pennendoos? In dit artikel geven we 5 originele tips om je op weg te helpen.

1.         Relatiegeschenken bij het buiten sporten

Door de coronacrisis is het verhogen van de weerstand en de gezondheid belangrijker geworden dan ooit. Waar we in de eerste lockdown nog volop begonnen te snoepen, zijn we in de daaropvolgende maanden juist gezonder gaan eten. En dat is belangrijk, want onderzoek wijst uit dat mensen met een ongezondere levensstijl minder goed het virus kunnen bestrijden. Hoewel naar de sportschool gaan al maanden niet meer mogelijk is, kunnen we natuurlijk wel massaal naar buiten om te sporten. En hoe leuk is het dan om dit als ondernemer te stimuleren? Laat bijvoorbeeld waterflesjes met logo bedrukken. Zo kunnen jouw relaties deze meenemen tijdens het sporten.

waterflesjes met logo

Je kunt er ook voor kiezen om inderdaad een softshell jas te bedrukken of een geheel trainingspak met logo te laten maken. Zo stimuleer je niet alleen lekker sporten, maar zorg je er stiekem ook nog eens voor dat jouw relaties reclame voor het bedrijf lopen. Win-win.

2.         Gegraveerde puzzel

De coronatijd staat volop in het teken van creatief omgaan met de extra tijd die we hebben gekregen. Helaas zijn veel mensen erachter gekomen dat het leven best wel saai is zonder uitstapjes of zelfs maar naar kantoor gaan. Daardoor zijn ze in de eerste lockdown nog massaal het huis gaan verbouwen, maar inmiddels zijn de ideetjes een beetje op en werkt ook het weer niet echt mee. Daardoor zijn veel mensen weer begonnen met relatief ouderwetse manieren om hun tijd door te brengen. Denk bijvoorbeeld aan puzzelen. De vraag naar puzzels is nog nooit zó groot geweest. Het is natuurlijk leuk om hier op in te spelen en bijvoorbeeld een gegraveerde puzzel met foto van jullie assortiment of logo cadeau te doen. Zo geef je je relaties direct een leuke bezigheid én maak je stiekem een beetje reclame voor jullie bedrijf.

3.         Gegraveerde pennen

Gegraveerde pennen klinken misschien een stuk minder origineel. Dit is immers een relatiegeschenk die al heel wat jaren gebruikt wordt. Toch is dit in de coronatijd net een beetje anders. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste mensen meer zijn gaan schrijven in tijden van corona. Handgeschreven brieven of kaarten zijn nog nooit zo vaak gestuurd als in het afgelopen jaar. Bovendien zijn er ook mensen die de gebeurtenissen voor zichzelf op een rijtje proberen te krijgen door weer ouderwets in de pen te klimmen. Daarom komt juist nu een gegraveerde pen enorm van pas.

4.         Gepersonaliseerde fotolijst

Door de coronacrisis is ons privéleven enorm veranderd. Plotseling is het niet of minder mogelijk om met dierbaren af te spreken. In sommige gevallen kan dit zelfs helemaal niet. Dit zien we bijvoorbeeld bij mensen waarbij hun ouders in een verzorgingstehuis zitten of zelfs bij kinderen die in een jeugdinstelling verblijven. Hierdoor is het gemis enorm groot. Daardoor is het juist belangrijk om een dierbare herinnering in huis te hebben. Om af en toe een blik te werpen op een mooie foto. Daarom is het personaliseren van een fotolijst zeker een goed idee. Kies voor een subtiele gravure, zodat deze de foto niet direct zal beïnvloeden. Een mooier relatiegeschenk is op dit moment bijna niet mogelijk.

5.         Een mooie vaas

De bloemenverkoop is nog nooit zo goed geweest sinds de coronacrisis. Niet meer dan logisch ook, want we zitten nu meer binnen dan ooit. En dan heb je ook wel een beetje behoefte wat meer sfeer in huis. Daarom zal een mooie vaas met gravure zeker een geliefd cadeau zijn. Voeg er nog een bosje bloemen aan toe en je maakt jouw relaties vast dolblij. Ideaal voor thuiswerkers die wel een beetje baat hebben bij meer gezelligheid en ook de luchtzuiverende kwaliteiten van de bloemen weten te waarderen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *