Vaste planten: de basis van jouw tuin! 0

Planten zijn ontzettend belangrijk voor iedere tuin. Zonder de juiste beplanting zal jouw tuin niet zo natuurlijk en levendig aanvoelen als je zou willen. Toch zijn er genoeg mensen die hun tuin laten verwaarlozen en vrijwel geen gebruik maken van planten, op die paar stukken onkruid na dan. Zij hebben totaal geen groene vingers of hebben geen zin en tijd om een tuin te onderhouden. Zonde eigenlijk, want een tuin hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Als je maar de juiste keuzes maakt. Begin bij de basis van iedere tuin: de aanschaf van vaste planten. Deze planten blijven het hele jaar door bestaan. In de zomer komen ze weer op en in de winter sterven de meeste soorten boven de grond af. De takken blijven echter bestaan, waardoor de cyclus in het voorjaar weer helemaal opnieuw kan beginnen. Ben jij op zoek naar vaste planten en is je oog al gevallen op de geranium planten van Plant & Grow? In dit artikel vertellen we waar je aan moet denken bij het kopen en verzorgen van vaste planten.

geranium planten

Let op het plantenetiket

Iedere plant heeft zo zijn eigen wensen. Je kunt er dus niet zomaar vanuit gaan dat iedere vaste plant dezelfde wensen heeft. Let daarom vooral op het plantenetiket als je een nieuwe plant aanschaft. Hierop staat precies aangegeven hoeveel zonlicht en water de plant nodig heeft en of er verder nog meer onderhoud nodig is. Dankzij een plantenetiket weet je bovendien ook of het onderhoud zeer intensief en moeilijk is of dat dit zelfs voor mensen zonder groene vingers goed te doen is. Kom je er helemaal niet uit? Vraag dan om advies in de winkel of neem contact op met de medewerkers van de webshop. Dit zijn mensen met kennis en ervaring over planten en zij kunnen jou precies vertellen welke plant bij jouw tuin en situatie past.

Altijd bloemen

Ben je dol op bloeiende planten in de tuin, maar lijkt het geheel in de winter dor en saai? Dan doe je er goed aan om de bloeitijden af te wisselen. De ene plant bloeit in het najaar, de ander in het voorjaar. Hou ook nu weer rekening met het plantenetiket en zorg ervoor dat er altijd bloeiende planten in de tuin staan.

Tip: zet het plantenetiket bij de plant in de tuin. Zo geniet je altijd van een geheugensteuntje als je niet meer precies weet wanneer deze gaat bloeien en hoeveel onderhoud hij nodig heeft. Dat bespaart je een hoop zoekwerk en onnodige stress!

bloeiende planten

Vaste planten in de winter

Het voordeel van vaste planten van Plant & Grow is dat je deze het gehele jaar door kan laten staan. Ze hoeven niet afgebonden of afgeknipt te worden. De planten bloeien uit en het bovenste gedeelte sterft af in de winter. Als je alle dode plantenresten netjes verwijderd, zal je merken dat in het voorjaar het hele bloeiproces weer opnieuw begint. Sommige vaste planten hebben zelfs in het najaar en de winter een functie, waardoor je geniet van een schitterende tuin in de winter.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *