Verbouwen of verhuizen? 0

Verbouwen of verhuizen?

Er zijn een heleboel redenen waarom je overweegt om te gaan verhuizen of verbouwen. Misschien ben je inmiddels gewoon een beetje uitgekeken op je huidige woning en ben je toe aan iets nieuws. Ook kan het zo zijn dat je kinderen hebt gekregen of er op een andere manier meer ruimte nodig is in je woning. Daarnaast kan het ook nog eens zo zijn dat het praktisch is om dichter bij je werk of een andere plek te wonen. Er zijn ongelooflijk veel redenen waarom je misschien denkt aan het verbouwen of verhuizen van je woning. Verhuizen of verbouwen kost echter wel klauwen met geld. De kans is groot dat je dit niet zomaar hebt liggen. Gelukkig zijn er allemaal verschillende Van Lanschot hypotheken die jou een stapje dichter bij je droomhuis kunnen brengen.

Verbouwen met een hypotheek

Zoals hiervoor al gezegd is, kan het zo zijn dat je graag je huidige woning zou willen laten verbouwen. Dit is echter niet goedkoop en daarom zul je waarschijnlijk extra geld nodig hebben. Zo kun je ervoor kiezen om een tweede hypotheek af te sluiten. Dit is dus een extra verbouwingshypotheek waardoor jij genoeg geld hebt om je woning te laten verbouwen. Over het algemeen zul je deze hypotheek opnemen bij dezelfde hypotheekverstrekker als je andere hypotheek. Mocht je dit om de een of andere reden niet willen, dan zijn er opties om dit bij een andere bank te doen. Dit is vaak echter een stuk minder makkelijk dan als je het wel bij je huidige hypotheekverstrekker zou doen. Verder kun je je verbouwing laten meefinancieren in je hypotheek. Dit is het geval als je een woning hebt gekocht en deze meteen wilt laten verbouwen.

Verhuizen met een hypotheek

Als je een woning wilt kopen, zul je over het algemeen niet genoeg geld hebben om dit in een keer te betalen. Om toch genoeg geld te hebben, kun je een hypotheek afsluiten bij een hypotheekverstrekker. Zo kun je vaak toch je droomwoning kopen, ook al heb je eigenlijk niet genoeg geld op je spaarrekening staan. Vaak komen er nog extra kosten bij een verhuizing kijken. Denk bijvoorbeeld aan de verbouwing van je nieuwe woning. De kans is namelijk groot dat je nieuwe woning nog niet helemaal zo is als jij het het liefst zou zien. Daarom zul je je nieuwe woning waarschijnlijk willen laten verbouwen. Dit kost weer een heleboel geld, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt de verbouwing namelijk gedeeltelijk laten meefinancieren in je hypotheek. Hiervoor wordt er gekeken naar hoeveel jouw woning waard zal zijn na de verbouwing en kun je dus vaak een hogere hypotheek krijgen dan anders het geval was geweest.

Op zoek naar je droomwoning?

Hoewel het veel geld kan kosten om je droomwoning ook echt te realiseren, is dit het vaak echt dubbel en dwars waard. Gelukkig kun je geholpen worden door hypotheekverstrekker en sta je er dus vaak niet alleen voor. Kijk dus vooral eens wat verschillende hypotheekverstrekkers voor jou en je droomwoning kunnen betekenen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *