Verduurzamen? Bereken eerst je rendement! 0

Verduurzamen Bereken eerst je rendement

Jan en alleman is tegenwoordig bezig met het verduurzamen van hun woning. Voor een groot gedeelte van deze personen is dit zeker een goed idee op financieel gebied. Echter is dit lang niet voor iedereen het geval. Daarom is het goed om enkele financiële zaken vooraf te berekenen. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruiken van een hulpmiddel als Duurzaamheidsvergelijker.nl om te zien wat de kosten zijn die verschillende aannemers rekenen. Ook je rendement is echter een belangrijke factor die bepaalt of het verstandig is om je huis te verduurzamen. In deze blog leer je meer over dit criterium. Op deze manier is de kans immers groter dat je voor de juiste investering kiest.

Bereken je investeringskosten

In de eerste plaats is het zaak om de investeringskosten te berekenen. Dit zijn eenmalige kosten die komen kijken bij het verduurzamen van je woning. Denk dan aan zaken als spouwmuurisolatie kosten of de kosten van een nieuwe CV-ketel. Deze kosten verschillen natuurlijk per project. Bereken daarom van tevoren goed wat de kosten worden die jij maakt. Zo weet je precies wat het verduurzamen van je huis gaat kosten.

Bereken je jaarlijkse besparingskosten

Ten tweede dien je ook de jaarlijkse besparingskosten te berekenen. Dit is het bedrag dat je elk jaar bespaart door bijvoorbeeld minder gas te verbruiken. Deze kosten zijn dus niet eenmalig, maar wederkerend. Dit maakt het uiteraard een stuk aantrekkelijker om te investeren in verduurzaming. Bereken hier ook goed de kosten van. Op die manier weet je namelijk precies wat je jaarlijks bespaart door te verduurzamen.

Deel je investeringskosten door de jaarlijkse besparing

Tot slot is het essentieel om het rendement van je verduurzamingsproject te berekenen. Dit doe je door de investeringskosten te delen door de jaarlijkse besparing. Op die manier krijg je het percentage uitgedrukt dat je elk jaar terugverdient. Een rendement van 5% betekent bijvoorbeeld dat je elke 20 jaar je investering hebt terugverdiend. Dit is natuurlijk een belangrijke factor om mee te nemen in je beslissing of het verstandig is om te verduurzamen of niet.

Al met al is het belangrijk om je rendement te berekenen wanneer jij overweeg om je huis een stuk duurzamer te maken. Met de informatie die jij in deze blog hebt doorgenomen, beschik je nu over de kennis om de juiste beslissing te maken. Wij wensen je in ieder geval alvast veel succes indien jij ervoor kiest om je huis te verduurzamen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *