Vergeet deze dingen niet wanneer je gaat verbouwen 0

Vergeet deze dingen niet wanneer je gaat verbouwen

Een verbouwing is meestal een tijd- en arbeidsintensief project. Ook zorgt verbouwen voor flink wat stof en rommel in huis. En dus is het belangrijk om alles zo snel mogelijk af te ronden. Dan kun je ook in een mum van tijd weer lekker ontspannen in je eigen huis. Maar hoe kun je een verbouwing zo snel mogelijk uitvoeren? We zetten de belangrijkste dingen die je zeker niet moet vergeten even voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je geen missers maakt waardoor je verbouwing veel langer gaat duren!

Bestel je materialen op tijd

Dit klinkt natuurlijk als een zeer logische tip. Toch gaat het hier in de praktijk vaak mis. Niet alles kun je namelijk direct meenemen uit de bouwmarkt. Sommige grotere materialen of meubels hebben soms wel acht of tien weken levertijd. Maak dus een goede planning en een duidelijk budget. Bekijk wat je precies nodig hebt en bestel al je spullen ook op tijd.

Vraag vergunningen op tijd aan

Voor sommige aanpassingen in huis heb je een vergunning nodig. Check dit altijd van te voren even. Vraag zo’n vergunning ook op tijd aan. Vaak duurt het namelijk wel een aantal weken voordat deze akkoord is. Heb je geen vergunning dan riskeer je een boete of een bouwstop. Zorg er dus voor dat je dit ruim op tijd regelt. Ook heb je soms een omgevingsvergunning nodig. Wanneer je deze niet aanvraagt, dan kan dit vervelende gevolgen hebben.

Omschrijf je verbouwwensen duidelijk

Op een goede dag komt je aannemer aanzetten met een auto vol met gewone standaarddeuren. Maar jij wilde graag paneeldeuren met glas-in-lood ramen. Oeps… Vergeten te communiceren met je aannemer. Dit soort situaties komt heel veel voor tijdens verbouwingen. Je aannemer legt je tegels in een ander patroon dan jij wilde et cetera. Belangrijk is dus om van te voren een goed plan te maken. Zet al je verbouwwensen op papier. Bespreek dit van te voren goed door met de aannemer. Zo kan er niets mis gaan (als het goed is…).

Maak ruimte in je huis

Er is niets zo vervelend als voorzichtig moeten werken tijdens een verbouwing. Of dat al je spullen in de weg staan. Zo kun je natuurlijk nooit lekker doorwerken. Een goed idee is om al je meubels in een andere ruimte te plaatsen. Ook tijdelijke opslag van je meubels tijdens een verbouwing kan een goed idee zijn. Je huurt zo’n opslagruimte al voor een klein bedrag. Belangrijk voor de totale kosten is de vraag: hoeveel ruimte heb ik nodig? Bereken dit even met deze handige ruimtecalculator.

Zet alle materialen klaar

Het is heerlijk wanneer al je spullen klaar staan en de ruimte is voorzien van plastic folie en tape. Zo kun je direct aan de slag en ben je ook lekker effectief. Wanneer je in de ochtend al je spullen nog bij elkaar moet zoeken, dan werkt dit vaak niet motiverend. Ook blijkt dan vaak dat je de helft niet kunt vinden en alsnog spullen moet bijkopen. Niet bevorderlijk voor je humeur natuurlijk. Bereid alles dus de dag ervoor goed voor, dan kun je lekker doorwerken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *