Verhuizen? Met deze 5 tips komt alles veilig over 0

Verhuizen Met deze 5 tips komt alles veilig over

Wanneer iets in je inboedel sneuvelt is dat vaak heel jammer. Na verloop van jaren ga je je vrijwel altijd hechten aan bepaalde meubelstukken. Zeker als het daadwerkelijk emotionele waarde heeft. Denk bijvoorbeeld aan een massief eikenhouten kast van je ouders of grootmoeders porselein dat je ooit nog hebt geërfd. Dit soort spullen zijn vaak onvervangbaar en daarom ben je er waarschijnlijk ook extra zuinig mee. Het grootste risico op schade lopen spullen natuurlijk wanneer je ze gaat verplaatsen. Daarom geven wij van Budget Verhuisservice je 5 tips om al jouw spullen veilig te verhuizen.

1 Slim stapelen

Een verhuizing betekent vaak dat je een verhuiswagen nodig hebt of in ieder geval een grote aanhanger voor achter de auto. Waarschijnlijk wil je zo min mogelijk heen en weer rijden tussen je oude en nieuwe adres. Daardoor ontkom je er vaak niet aan: stapelen. Je hebt maar zoveel oppervlak om je spullen op kwijt te kunnen en daarna moet je de hoogte in. Dat is dus een kwestie van slim spullen op elkaar zetten. Denk hierbij aan schurende oppervlakken, scherpe randen en natuurlijk het gewicht van spullen. Je pakt de eieren en bananen immers ook niet onderin je boodschappentas. Daarom kijk je altijd naar wat onderop moet en wat bovenop kan. Alles goed en efficiënt inladen heeft vaak meer weg van een soort Tetris dan dat het op verhuizen lijkt, maar het kan wel een hoop schade onderweg schelen.

2 Moet alles wel mee?

Je kunt natuurlijk ontzettend je best doen om alles zo slim mogelijk in een verhuiswagen te proppen. Maar waarvoor eigenlijk? Is het de moeite waard om spullen van zolder, waarvan je niet eens meer wist dat je ze had, met alle moeite van de wereld in een verhuisauto te proppen om ze vervolgens op je nieuwe zolder te leggen en opnieuw te vergeten. Een verhuizing is vaak een uitgelezen kans om van een hoop overbodige troep af te komen. Ga daarom eens kritisch door je inboedel en gooi weg, geef weg, breng naar de kringloop of verkoop op Marktplaats. Zo kun je echt een fris begin maken in je nieuwe huis.

3 Bescherm kwetsbare voorwerpen

Naast het slim stapelen van alleen de nodige spullen kun je ook beter omgaan met spullen door ze te beschermen. Vaak doe je dat door ze in te pakken of af te dekken. Wanneer je veel kwetsbare spullen hebt, zoals een porseleinen serviesset van je oma, doe je er goed aan om in de weken voorafgaand aan je verhuizing alvast kranten op te sparen. Daar kun je je kwetsbare glazen en servies in pakken zodat het niet breekt onderweg. Uiteraard zet je hier geen spullen meer bovenop en schrijf je duidelijk op de doos dat de inhoud breekbaar is. Ook kun je investeren in inpakfolie waarmee je kwetsbare meubels beschermt. Ten slotte kun je ook ergens verhuisdekens regelen. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt hebben deze meestal standaard al dekens voor je meegenomen.

4 Wees lief voor je huisdieren

Voor jou is een verhuizing waarschijnlijk al een stressvolle aangelegenheid, maar ook voor je kat of hond kan verhuizen erg spannend zijn. Zeker katten zijn er berucht om dat ze vaak weglopen na een verhuizing omdat ze je nieuwe huis nog niet kennen en het daarom nog niet willen erkennen als thuis. Ook voor een hond is het een vreemde gewaarwording om ‘zijn’ huis te zien worden leeggehaald. Daarom is het vaak verstandiger om de hond of kat op de dag van de verhuizing gewoon even ergens anders onder te brengen. Voor knaagdieren geldt dat je ze het best als laatste zelf in hun kooitje kunt vervoeren met je eigen auto. Vissen kun je wel in een verhuiswagen vervoeren, maar je moet wel uitkijken met klotsend water. Daarom is het verstandig om het aquarium een stukje leeg te laten lopen en vervolgens het water af te dekken met iets drijvends.

5 Zwaar meubilair verhuizen

Het vervoeren van zware meubels is niet alleen een risico voor het meubilair, maar waarschijnlijk ook voor jou en je rug. Veel oude meubels zijn oerdegelijk, maar ook immens zwaar. Pas daarom goed op wanneer je zwaar meubilair vervoert. Probeer ten alle tijden een rechte rug te houden tijdens het tillen en probeer zoveel mogelijk aan hulpmiddelen over te laten wanneer dat kan. Wanneer je kunt rollen, gebruik dan bijvoorbeeld een meubelhondje. Wanneer je trappen op moet, wordt een zwaar meubelstuk echt gevaarlijk. Vaak onnodig gevaarlijk. Niet alleen omdat zware meubels bij een val snel breken, maar ook omdat er  vaak nog iemand onder staat. Daarom kun je meestal beter even een verhuislift huren. Dit scheelt een hoop risico dat je loopt en een hoop zweet!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *