Verhuur je huis aan expats terwijl jij in het buitenland bent 0

Verhuur je huis aan expats terwijl jij in het buitenland bent

Als huiseigenaar wil je graag je huis veilig en beschermd achterlaten als je voor een langere periode in het buitenland verblijft. Of je nu op wereldreis gaat of voor een langdurig project naar het buitenland gaat, je wilt niet dat je huis leeg staat. Een goed idee om in dat geval te overwegen, is om je woning te verhuren aan expats. Het is een geweldige manier om extra geld te verdienen en tegelijkertijd je huis beschermd te houden. Je huis verhuren aan expats is gemakkelijker dan je zou denken. Je hoeft er zelf maar weinig moeite voor te doen!

Waarom juist verhuren aan expats?

Expats zijn een ideale groep huurders om je huis aan te verhuren. Ze zijn vaak op zoek naar tijdelijke woonruimte voor een periode van enkele maanden tot enkele jaren en hebben daarvoor meestal een budget beschikbaar. Bovendien zijn expats vaak betrouwbare huurders omdat ze vaak goed worden gescreend door hun werkgevers. Dit betekent dat de kans op schade of niet-betaling van de huur minimaal is.

Voordelen van het verhuren aan expats

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het verhuren van je huis aan expats. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Extra inkomsten

Je woning verhuren aan expats levert extra inkomsten op. Vooral als je voor een langere periode in het buitenland verblijft, kan dit een aanzienlijk bedrag zijn. Met de extra inkomsten kun je bijvoorbeeld je reis financieren of je hypotheek betalen.

Bescherming van je huis

Als je je huis leeg laat staan, loop je het risico op inbraak of vandalisme. Door je huis te verhuren aan expats blijft het bewoond en is de kans op deze vormen van criminaliteit kleiner. Bovendien zorgen de huurders voor het onderhoud van je huis, zodat je bij terugkomst geen achterstallig onderhoud hebt.

Flexibiliteit

Als je voor een langere periode in het buitenland verblijft, is het verhuren van je huis aan expats een flexibele oplossing. Je kunt de huurperiode afstemmen op de periode dat je zelf weg bent. Zo kun je bijvoorbeeld je huis voor zes maanden verhuren als je zelf ook zes maanden in het buitenland verblijft.

Verhuren via een betrouwbare partij

Als je ervoor kiest om je huis te verhuren aan expats, is het belangrijk om dit te doen via een betrouwbare partij als Verhuur-Zeker.nl. Zo weet je zeker dat de huurders goed worden gescreend en dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld de huurprijs en de huurperiode. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een verhuurmakelaar die ervaring heeft met het verhuren aan expats. Zo’n verhuurmakelaar kan je helpen bij het vinden van geschikte huurders en het opstellen van het huurcontract.

Bovendien kan een verhuurmakelaar je ook helpen bij het bepalen van een realistische huurprijs voor je woning. Expats hebben vaak een wat ruimer budget dan de gemiddelde huurder, dus je kunt mogelijk een hogere huurprijs vragen dan normaal. Een verhuurmakelaar kan je hierbij adviseren en je helpen om de juiste prijs te bepalen.

Een ander voordeel van het verhuren via een betrouwbare partij is dat je zeker weet dat de huurders betrouwbaar zijn en dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over bijvoorbeeld het onderhoud van je woning en eventuele reparaties. Als er toch problemen ontstaan, kun je terugvallen op de verhuurmakelaar. Deze kan je helpen bij het oplossen van de problemen en zorgen dat de huurders zich aan de afspraken houden.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *