Dit zijn de verlichting trends voor 2018 0

Wist je dat verlichting jouw woning kan maken of breken? Bij veel mensen schiet het er bij in om te denken aan de juiste verlichting. Toch is verlichting zeer sfeerbepalend voor een woning. Het is dan ook zaak om hier veel aandacht aan te besteden. Wil je eens wat nieuws voor je woning of ben je toe aan een geheel andere sfeer? Ga dan eens aan de slag met het vernieuwen van je verlichting. Wij hebben de verlichting trends voor 2018 voor jou op een rijtje gezet.

Strak design

Anno 2018 zijn we nog steeds dol op een strak en modern interieur. De lampen van Artemide passen hier bijvoorbeeld perfect bij, maar er zijn nog veel meer verlichtingsmerken die deze stijl toepassen.

Artemide wandlamp
Artemide wandlamp

Wil je niet alles strak en modern hebben? Zorg dat je dan wat contrast aanbrengt met een iets speelser design, denk bijvoorbeeld aan de Italiaanse lampen van het bekende merk Flos.

Flos hanglamp zwart
Flos hanglamp zwart

Industriële verlichting | hout en staal

De industriële stijl is al een geruime tijd zeer populair in ons land. Ook in 2018 bereikt deze stijl de hoogste positie in veel lijstjes. Industriële verlichting kan dan ook niet ontbreken in de verlichting trends van dit jaar. We zien vooral lampen van ruw staal in combinatie met grof hout. Gecombineerd zorgt dit voor een gigantische sfeermaker in je woning en is het de perfecte keuze als de industriële stijl jouw woning al heeft bereikt.

Flos hanglamp
Flos hanglamp

Pure materialen

De tijd van hout en staal bewerken is voorgoed verleden tijd. Steeds meer mensen kiezen voor onbewerkte materialen in hun meubels, accessoires en nu dus ook in de verlichting. Zo zien we dat staal in de lampen niet meer verborgen worden, maar juist geshowd! Iedereen mag weten wat voor vakmanschap erachter steekt. Veel specialisten noemen dit gekscherend een nieuwe vorm van de ‘industriële revolutie’.

 

Betonlook ook dit jaar populair

Voorlopig zullen de industriële interieurs nog wel blijven bestaan. Vorig jaar steeg de betonlook enorm in populariteit. Niet gek ook natuurlijk, want deze past perfect in het industriële interieur. De verlichting in betonlook is dan ook niet aan te slepen en verdient dan ook zeker een plek in dit lijstje. Betonlook verlichting zal naar verwachting ook de komende jaren zeer populair blijven. Wist je dat deze ook enorm goed passen bij een monochroom of Scandinavisch interieur?

Grote houten lampen

Size does matter… in elk geval als het gaat om verlichting. Dit jaar besteden we al onze aandacht aan het creëren van geborgenheid en warmte. We zien vooral de zogenaamde ‘kroonluchters’ in houtvorm terug. Dit zorgt voor een tikje nostalgie en straalt een en al warmte uit.

Het gebruik van natuurlijke materialen

Veel woontrends in 2018 zijn gebaseerd op natuurlijke materialen, denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische stijl. Ook in de verlichting trends zien we dit terug. Vooral hout speelt een belangrijke factor dit jaar. De verwachting is dat dit ook de komende jaren zal aanhouden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *