Vernieuw je keuken direct met een industriële stijl 0

Vernieuw je keuken direct met een industriële stijl

Het kan zo zijn dat je onlangs je woonkamer opnieuw hebt ingericht naar een industriële stijl. Het aanschaffen van een nieuw bankstel, bijzet tafel en lampen, kan een flinke kostenpost zijn. Nu zou je de keuze kunnen maken om de keuken pas over enkele jaren te verbouwen naar een industriële keuken. Een verbouwing van de keuken is wederom een flinke kostenpost. Wat nu als er wordt verteld dat dit helemaal niet nodig is. Een bestaande keuken kan omgebouwd worden naar de stijl die jij voor ogen hebt. Dit is een duurzame en geldbesparende optie, om toch te kunnen genieten van een nieuwe keuken. Maar hoe doe je dit nu? Dit artikel geeft een paar handige tips, zodat je jouw bestaande keuken kunt ombouwen naar de stijl die jij voor ogen hebt.

Welke stijl heb je voor ogen?

Als eerste is het belangrijk om voor jezelf na te gaan welke stijl je wilt verwerken in de bestaande keuken. Zo kun je zoeken voor keuken inspiratie in bijvoorbeeld tijdschriften, folders of op online platformen. Voor dit artikel wordt een industriële stijl als voorbeeld gebruikt.

Beginnen met het opknappen

Wanneer je weet welke stijl je wilt implementeren in de bestaande keuken, zijn er een aantal dingen die je kunt aanpassen zodat de keuken een frisse nieuwe uitstraling krijgt. Hieronder worden deze veranderingen verder toegelicht.

Vervangen van het werkblad

Een van de grootste veranderingen die je kunt doorvoeren, is het vervangen van het werkblad. Een werkblad is verkrijgbaar is zowel beton, kunststof, hout en marmer. Zo is het mogelijk om elke denkbare stijl door te voeren in het design. Voor een industriële stijl is het bijvoorbeeld kenmerkend om een werkblad van beton te nemen.

Keukenkastjes vervangen

Een andere tip is door de keukendeurtjes vervangen. Ook dit zal de keuken een compleet nieuwe uitstraling geven. Voor een industriële look, wordt er veel gebruik gemaakt van hout in combinatie met metaal. De bruintinten van hout en het zwarte metaal, geeft de kenmerkende uitstraling van een industriële keuken. Door daarnaast de handgreepjes te vervangen en af te stemmen op zowel de keukenkastjes en het werkblad, zorg je ervoor dat de keuken een geheel wordt.

 Kortom, een bestaande keuken kan al snel omgetoverd worden tot nieuwe keuken, door het aanpassen van een aantal factoren. Hierdoor bespaar je veel geld en zorg je ervoor dat de bestaande keuken nog vele jaren door kan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *