Het verschil tussen een airco en een aircooler 0

Airco


Aircoolers en airco’s leveren hetzelfde resultaat: koele lucht. Toch verschillende de producten behoorlijk van elkaar en dan voornamelijk in hoe ze precies werken. Meer weten? We vertellen je alles over de verschillen tussen aircoolers en airco’s in dit blog. 

Het verschil

Een aircooler lijkt op een draagbare airco, maar in feite is het een heel ander product. Een aircooler vul je met koud water. Wanneer het apparaat aanstaat zuigt het lucht langs het koude water. Hierdoor wordt de lucht koel, waarna het de ruimte in wordt geblazen. Een airco bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Een speciaal vloeibaar koelmiddel koelt de warme lucht af. De koele lucht blaast de ruimte in, terwijl de resterende warme lucht naar buiten wordt getransporteerd. 

Voordelen airco

Een aircooler is vaak een stuk simpeler dan een airco. Een aircooler heeft een aantal ventilatiestanden, zoals ‘low’, ‘medium’ en ‘high’. Met een airco kan je vaak de precieze gewenste temperatuur kiezen. Wil je het in huis precies 18 graden hebben? Een airco regelt het voor je. Bovendien kan een airco een ruimte veel kouder maken. Een airco kan de kamertemperatuur met wel tien graden verlagen, maar een aircooler zorgt voor maar maximaal drie graden verkoeling. 

Voordelen aircooler 

Waarom zou je dan toch voor een aircooler gaan? Een aircooler is mobiel en kan je overal plaatsen waar een stopcontact is. Een misschien nog wel belangrijker voordeel is dat een aircooler voor gezondere lucht zorgt. Het maakt gebruik van water als koelelement in plaats van koelvloeistof en dit heeft een positief effect op je gezondheid. Word je na een nacht met de airconditioning aan wel eens wakker met keelpijn? Met een aircooler heb je hier geen last van. Bovendien is de aanschaf van een aircooler een stuk gemakkelijker. Het apparaat hoeft niet geïnstalleerd te worden, is kleiner in omvang en heeft bovendien een veel voordeliger prijskaartje dan een airco.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *