Het verschil tussen een plissé hordeur en een gewone hordeur 0

Een hordeur is de perfecte oplossing om insecten buiten de deur te houden. Zeker gedurende de zomermaanden is dit heel effectief bij het bestrijden van o.a. muggen en vliegen in huis. Ben jij op zoek naar een geschikte hordeur en twijfel je nog tussen een plissé hordeur en een standaard variant? Dan ben je zeker niet de enige. Bij veel mensen is het verschil tussen deze twee namelijk niet bekend. Daarom vertellen we hier meer over in dit artikel.

Om insecten effectief te bestrijden is het belangrijk om een hordeur op maat samen te stellen. Dit klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is, want er zijn ontzettend veel verschillende hordeuren verkrijgbaar. Kies je voor een plissé- of een gewone hordeur? Hieronder bespreken we de voordelen van deze verschillende varianten.

glazen schuifdeur

Voordelen van een plissé hordeur

De naam plissé geeft je waarschijnlijk direct een idee van de wijze waarop deze hordeur functioneert. Plissé is het Franse woord voor ‘geplooid’. Dit geeft een bijzonder mooie uitstraling aan de deur. Een plissé hordeuren kan op verschillende manieren aan het kozijn bevestigd worden. Deze kan zowel in en op het kozijn gemonteerd worden. Bovendien is hij in verschillende posities te stellen.

Alle voordelen van een plissé hordeur:  

  • Deze hordeur kan op verschillende posities gesteld worden. Zo kun je deze open laten staan, gedeeltelijk openen of in zijn geheel sluiten. Hierdoor ben je in staat om de hordeur geheel naar wens en de situatie aan te passen
  • Een plissé rolgordijn is met name geschikt voor grote deuropeningen 
  • Deze hordeuren zijn ontzettend gebruiksvriendelijk en openen eenvoudig als schuifdeur. Hierdoor zijn ze zowel veilig voor kinderen als huisdier. Doordat het tevens mogelijk is om de hordeur gedeeltelijk open te laten staan, voorkom je zo ook eenvoudig dat vingertjes of poten tussen de deur terecht komen
  • Een plissé hordeur neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een traditionele hordeur

Voordelen van een traditionele hordeur

Vrijwel iedereen is wel bekend met de traditionele hordeuren. Maar welke voordelen hebben deze deuren eigenlijk? We zetten ze even op een rijtje:

  • Een traditionele hordeur is zeer eenvoudig te plaatsen. Vrijwel iedereen is in staat om deze te monteren. Je hebt hier niet extreem veel expertise of ervaring voor nodig. Wel zo gemakkelijk!
  • Een rolhordeur kan op iedere stand open worden gezet. Daarnaast rolt hij zeer gemakkelijk terug in de cassette. Dit kan met jonge kinderen wel iets minder prettig zijn, omdat ze hierdoor wellicht sneller de vingers bezeren
  • Met een roldeur geniet je van een enorm groot gebruiksgemak
  • Onderhoudsvrij

Traditionele hordeur of plissé hordeur: wat kies je?

Maar waar kies je voor? Het is belangrijk om alle voordelen tegen elkaar af te wegen. Wat heeft jouw voorkeur? Bedenk daarnaast dat iedere variant ook een ander prijskaartje heeft. Zo is een plissé hordeur pas verkrijgbaar vanaf ruim driehonderd euro, terwijl een gewone hordeur vele malen goedkoper is. Houd er ook rekening mee dat iedere hordeur een andere uitstraling kent. Een plissé hordeur valt veel minder op in het kozijn en bevat een chique uitstraling, terwijl een gewone hordeur juist meer opvalt. Bepaal voor jezelf wat jij het belangrijkst vindt. Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies aan een leverancier. Deze kan op basis van jouw wensen vertellen welke hordeur hier het beste bij aansluit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *