De verschillende diktes van multiplex: wanneer kies je welke dikte? 0

De verschillende diktes van multiplex wanneer kies je welke dikte

Multiplex is een plaatsoort die in vele diktes te verkrijgen is. Dit loopt uiteen van 3 mm tot platen van wel 40 mm dik. Wil je weten wat de meest gebruikte multiplex diktes zijn en wat de verschillen en overeenkomsten tussen deze platen zijn? Na het lezen van deze blog weet je het!

Multiplex 12 mm

Multiplex platen met een dikte van 12 mm zijn in diverse materiaalsoorten verkrijgbaar. Zo zijn er hardhouten, populieren en Okome multiplex 12 mm platen te verkrijgen. Waar 12 mm multiplex voornamelijk voor gebruikt wordt, is het bekleden van plafonds in carports en overkappingen. Daarnaast worden de platen toegepast als (onder)vloer en kun je ze gebruiken om meubels mee te maken.

Multiplex 18 mm

Ook 18 mm multiplex is verkrijgbaar in zowel populieren, okoumé als hardhout. De twee laatstgenoemde soorten multiplex 18 mm zijn naast voor binnentoepassingen ook geschikt voor toepassing aan de gevel. Multiplex populieren 18 mm is juist geschikt voor interieur toepassingen, zoals het bekleden van wanden en plafonds.

Multiplex 40 mm

De extra dikke 40 mm multiplex plaat is verkrijgbaar in hardhout en okoumé en wordt vaak gebruikt als deurplaat. Waar de ‘gewone’ okoumé en hardhouten multiplex 40 mm platen gebruikt kunnen worden voor deuren van stallen, schuren of tuinhuisjes, zijn er ook speciale okoumé aluplex deurplaten verkrijgbaar. Deze trekken, vanwege de aanwezigheid van een aluminium plaat, niet snel krom door vocht. Om die reden kun je deze platen gebruiken voor deuren van garages, bedrijfshallen en bergingen.

Multiplex bestellen? Dan moet je bij Sleiderink Bouwmaterialen zijn!

Bij Sleiderink kun je terecht voor de aankoop van multiplex platen in uiteenlopende diktes, waaronder 12 mm, 18 mm en 40 mm. Ben je er na het lezen van deze blog nog niet helemaal uit voor welke dikte multiplex je moet gaan? Geen paniek! De productspecialisten van Sleiderink Bouwmaterialen helpen je graag verder!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *