De verschillende soorten laminaat 0

verschillende soorten laminaat

Laminaat behoort al jaren tot de meest gekozen vloerbekleding in ons land. Laminaat kent talloze voordelen voor de gebruiker, waardoor dit een logische keus is voor de meeste gezinnen. Ondanks dat we vrijwel allemaal met een prachtige laminaatvloer pronken, weten we niet alle laminaatvloeren op te noemen. Meestal komen we niet verder dan laminaat, maar wist je ook dat er ontzettend veel verschillende soorten bestaan? Allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Wij hebben de verschillende soorten laminaat voor jou op een rijtje gezet.

soorten laminaat

Laminaat zoals iedereen het kent

De meeste mensen kiezen voor het ‘standaard’ laminaat. Laminaat werd voor het eerst op de markt gebracht als alternatief voor de traditionele houten vloer. De houten vloer kent, zoals we allemaal weten, enkele nadelen waardoor deze minder geschikt kan zijn voor bepaalde gezinssamenstellingen of woningen. Door de jaren heen is het laminaat steeds verder ontwikkeld. Hierdoor genieten vandaag de dag van ontelbare verschillende dessins, kleuren en een verhoogde levensduur. Bovendien kent laminaat talloze voordelen voor de gebruiker, waaronder:

  • Verhoogde gebruiksvriendelijkheid
  • Gemakkelijk te leggen
  • Een goede prijskwaliteitsverhouding
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Gemakkelijk mee te verhuizen

De prijzen van laminaat zijn zeer uiteenlopend. Dit heeft veel te maken met de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteitsklasse van de vloer. Vraag om advies aan een deskundige voor het sluiten van de beste deal.

laminaat

Kies voor kunststof met een vinyl laminaat

Vinyl lijkt een ware trend te zijn geworden in interieurland. Deze vloer beschikt niet alleen over de standaard voordelen van laminaat, maar kent ook nog eens alle krachtige eigenschappen van vinyl. Hierdoor is deze vloer in populariteit enorm gestegen. Door de krachtige PU toplaag zijn deze vloeren vochtbestendig, krasbestendig en zeer onderhoudsvriendelijk. Hiermee is het de ideale keuze voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren.

Laminaat met v-groef

Onder de standaard laminaatvloeren vinden we ook een zeer nieuwe trend. Als je een blik werpt op nieuwe interieurtijdschriften zal het je vast wel opgevallen zijn: de lijnen tussen het laminaat mogen plotseling weer gezien worden. Voorheen werden de vloeren zo strak mogelijk gelegd, waardoor de groeven onzichtbaar werden. Hierdoor creëerde je een prachtige strakke en moderne uitstraling. Tegenwoordig zien we in de huidige woontrends terug dat we steeds meer genieten van robuuste materialen. We houden van de schoonheid van onbewerkte meubelstukken en woonaccessoires. Dit geldt ook voor de vloer. Het hoeft niet allemaal perfect, de charme ligt hem in de imperfectie van een vloer. Dat maakt hem uniek.

Ben jij het met het bovenstaande eens? Dan is een laminaat met v-groef de perfecte keuze. Deze bieden je de charme van een echte robuuste houten vloer. Bovendien zit er ook nog eens verschil in de v-groef. Zo kan een v-groef rondom de robuuste uitstraling complimenteren en zal een v-groef langs de lengte de ruimte optisch vergroten. Bedenk welke vloer het beste bij jouw interieur en woning past. Zo zal een laminaatvloer met v-groef in een moderne woning minder tot zijn recht komen, dan doe je er goed aan om de vloer zo strak mogelijk te plaatsen en groeven te vermijden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *