Dit zijn de verschillende soorten tuinoverkappingen 0

tuinoverkappingen

Wil jij als buitenmens zo lang mogelijk van je tuin genieten? Dan zul je het Nederlandse klimaat wel eens vervloeken. De weersomstandigheden staan het genieten van je tuin immers niet altijd toe. Je kunt er echter voor kiezen om een overkapping in je tuin te maken om voor jezelf de perfecte plek te creëren om het hele jaar door van je tuin te genieten. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten tuinoverkappingen. In dit blog nemen we alle opties met je door.

Waarom je lang niet altijd van je tuin kunt genieten

Helaas, je kunt in Nederland lang niet altijd van je tuin genieten. Onze klimatologische omstandigheden laten dit eenvoudigweg niet toe. Bij het lezen van het bovenstaande denk je waarschijnlijk al snel aan regen, wind en frisse temperaturen. Ons veranderende klimaat zorgt er ook voor dat de zomerse dagen echt warm zijn en je zit te puffen onder de hete zon. Ook in dit soort situaties zou je wensen dat je de beschikking hebt over een tuinoverkapping. Als dat niet het geval is, is het eenvoudigweg te heet om van je tuin te genieten!

Een overkapping biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden (zoals een afdak als het regent) maar is ook de perfecte plek om een gezellige setting te creëren. Met wat leuke tuinmeubels, planten, een terrasheater of juist een ventilator en/of andere decoratie kom je al een heel eind!

Welke verschillende soorten tuinoverkappingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten tuinoverkappingen waarvoor je zou kunnen kiezen om de gezellige setting te realiseren. We laten in dit geval een carport even buiten beschouwing. Deze tuinoverkapping gebruik je immers voor een heel ander doeleinde. Om je een beeld te geven in het veelzijdige aanbod van terrasoverkappingen, zetten we de verschillende mogelijkheden hieronder voor je op een rijtje:

  • De meest voorkomende overkapping voor in een tuin is een veranda. Dit is een terrasoverkapping die aan één zijde aan de woning gemonteerd wordt, iets wat niet bij iedere terrasoverkapping het geval is. Je hebt hierbij de keuze uit een houten- of aluminium constructie waarbij je de keuze kunt maken voor een dak van glas of polycarbonaat (kunststof).
  • Een prieel is een houten- of aluminium constructie die vrijstaand in de tuin wordt geplaatst. Prielen kun je dus zien als een tuinhuisje en hebben een luxe uitstraling en kun je dus zien. Je kunt een prieel volledig afstemmen op je wensen en mogelijkheden. Je hebt bijvoorbeeld de keuze tussen een volledig open prieel maar ook een buitenverblijf met wanden. Daarnaast kun je kiezen uit voor een punt- of plat dak en kun je de maatvoering van het tuinpaviljoen afstemmen op jouw wensen.
  • Een pergola is een houten constructie die voorzien is van dwarsbalken. Dit soort overkappingen worden losstaand in de tuin geplaatst en zijn uitstekend geschikt om hier planten overheen te laten groeien.
  • Het gebruik van textiel- of vouwdaken kunnen worden gezien als alternatieve keuzes om schaduw in de tuin te creëren. In veel gevallen is het gebruik van schaduwdoeken of zonweringen een tijdelijke constructie. Deze doeken kun je immers vrij makkelijk overal aan plaatsen. Dit soort doeken zijn dan ook verkrijgbaar in diverse soorten en uitvoeringen.

tuinoverkappingen

Tuinoverkapping op maat samenstellen

Een tuinoverkapping is relatief eenvoudig te plaatsen. Hiervoor zijn diverse praktische handleidingen te vinden op het internet. Je kunt kiezen voor een standaard tuinoverkapping maar ook voor een overkapping voor je tuin die je zelf op maat kunt samenstellen. Bij de betere websites kun je een tuinoverkapping volledig naar wens samenstellen met behulp van een gebruiksvriendelijke configurator. Hiermee kun je zelf op een zeer eenvoudige manier jouw ideale tuinoverkapping samenstellen en de ideale plek om van je tuin te genieten te realiseren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *