De verschillende soorten vloeren voor bij jou in huis! 0

verschillende soorten vloeren

Het aanbod van vloeren is ontzettend groot. Je hebt keus uit diverse stijlen, materialen en kleuren. Dit is aan de ene kant ontzettend fijn, er is immers altijd een vloer die bij jouw woning past, maar kan aan de andere kant betekenen dat je voor een zeer lastig parket komt te staan. Door het brede aanbod is het lastig om nog een keuze te maken. Bij de keuze voor een vloer zal jouw eigen smaak een doorslaggevende factor zijn. Toch zijn er ook andere dingen waar je op moet letten. Wat dacht je van de functionaliteit van de vloer? En vloer kan nog zo mooi zijn, maar als deze in de praktijk helemaal niet bij jouw woonsituatie past, zal je hier minder lang plezier van hebben.  Kies jij voor laminaat, pvc, houten vloeren, tapijt of iets anders? In dit artikel helpen wij jou bij het maken van de juiste keuze!

Houten vloeren

Houten vloeren zijn geweldige sfeermakers in iedere woning en passen perfect bij de huidige woontrends. Ze geven de woning een luxueuze en warme uitstraling, waardoor deze elke woonstijl complimenteert. Veel mensen denken dat een houten vloer om ontzettend veel onderhoud vraagt. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Bij een kwalitatieve houten vloer is het onderhoud minimaal en geniet je jarenlang van een prachtige vloer.

houten vloeren

Tip: laat het leggen van een houten vloer altijd over aan een professional. Tijdens het leggen moet er rekening gehouden worden met de luchtvochtigheid, krimp en uitzetten van het materiaal. Dit vraagt om een beoefende hand voor het beste resultaat.

Laminaat

Laminaat is de meest populaire vloerkeuze in ons land. Dankzij de vooruitstrevende techniek zijn de huidige laminaatvloeren bijna niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren. Zo geniet je van de authentieke uitstraling van een houten vloer en de voordelen van laminaat. Daarnaast is laminaat zeer gemakkelijk te onderhouden, schoon te maken en eenvoudig zelf te leggen.

laminaat vloer

PVC vloer

Ben je op zoek naar een multifunctionele vloer die in elke ruimte te gebruiken is? Dan is een PVC vloer een geweldige keuze. Deze vloer past niet alleen in elke ruimte van het huis, maar is ook nog eens oersterk en zeer duurzaam. Daarnaast zijn PVC vloeren gemakkelijk zelf te leggen en zeer eenvoudig te onderhouden.

Tegels

Ook tegels zijn een zeer populaire vloerkeuze in ons land. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe veelzijdig deze vloeren zijn. Ze komen in werkelijk alle soorten, maten en kleuren voor én passen bovendien ook nog eens bij elk interieur. Het voordeel van een tegelvloer is dat deze zeer gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Bovendien zijn tegels kras- en slijtvast, waardoor ze een zeer lange tijd mee zullen gaan.

tegel vloer

Tip: een tegelvloer kan best koud aan de voeten zijn, daarnaast missen veel mensen een bepaalde hoeveelheid sfeer die zij wel ervaren bij een tapijtvloer of authentieke houten vloer. Door middel van een warm en zacht vloerkleed van Floorpassion is dit probleem voorgoed verleden tijd. Zo geniet je ook van warme voeten bij een tegelvloer en beschik je over een ware sfeermaker in huis.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *