Verschillende soorten vloeren 0

verschillende soorten vloeren

Het inrichten van jouw huis begint met het aankleden van de woning. Je zorgt voor behang of verf op de muur en hebt natuurlijk ook een vloer nodig. Er zijn verschillende soorten vloeren te koop. Het is geheel afhankelijk van jouw wensen, budget en de omstandigheden welke vloer je kiest. Denk hierbij aan de ondergrond waar de vloer op moet komen te liggen. Wil je bijvoorbeeld een robuuste houten vloer of vind je het fijner om een vloer van PVC te hebben liggen? Omdat het aanschaffen van een vloer vaak behoorlijk prijzig kan zijn, is het wel zo prettig om te weten dat je dezelfde vloer vaak tegen een lagere prijs kunt krijgen.

Restpartijen

Je vraagt je nu natuurlijk af hoe dit mogelijk is. Goedkope vloeren van goede kwaliteit kun je vinden in restpartijen. Een restpartij is vaak een overtollige voorraad van een vloer bij een vloeren winkel. Het kan zijn dat de betreffende vloer minder goed verkoopt dan in eerste instantie was verwacht of dat de vloer uit het assortiment van de vloeren winkel wordt gehaald. Ook komt het vaak voor dat er een vloer is besteld voor een klant en dat er veel materiaal over is nadat de vloer is geleverd. Een andere reden waaruit een restpartij kan ontstaan is dat de vloer in de verkeerde kleur is besteld of geleverd. Hier kun jij je voordeel mee doen door deze restpartij op te kopen en te laten leggen.

Welke soorten vloeren zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vloeren die je in huis kunt neerleggen. Het is afhankelijk van jouw smaak en wensen welke vloer je kiest. Het is bij het kopen van een vloer belangrijk dat je kiest voor een vloer die langere tijd mee kan gaan. De kwaliteit van de vloer speelt hierin dan ook een grote rol. Er zijn vloeren gemaakt van hout zoals laminaat, parket en gewone houten vloeren. Ook kun je kiezen voor een vloer gemaakt van vinyl, PVC, een gietvloer of bijvoorbeeld tapijt. Deze vloeren hebben elk hun verschillende eigenschappen en zijn per categorie ook in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kunnen laminaat en vinyl bijvoorbeeld de uitstraling hebben van een echte houten vloer. Omdat deze vloersoorten vaak goedkoper zijn dan een echte houten vloer kun je hier nog eens extra mee besparen.

Eigenschappen van vloeren

Elke vloer heeft zo zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen. Een echte houten vloer is bijvoorbeeld erg duurzaam, kan tegen een stootje en raakt nooit uit de mode. Laminaatvloeren zijn vaak weer eenvoudig te leggen en kunnen de vloer een uitstraling geven van een echte houten vloer. Vinyl is een soort vloer dat wel tegen een stootje kan, vaak van hoge kwaliteit is en in verschillende opdrukken te krijgen. PVC vloeren zijn goed schoon te houden en zijn vaak van zeer hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor gietvloeren die op hun beurt ook nog eens comfortabel aanvoelen. Naast deze verschillende soorten vloeren kun je ook kiezen voor het leggen van siertegels, kurk en natuurlijk tapijt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *