Verschillende toepassingen van LED verlichting in huis en tuin 0

De technologische ontwikkelingen op het gebied van licht staat nooit stil. Waar we meer dan 100 jaar geleden opeens in de ban waren van de gloeilamp, is deze tegenwoordig bijna geheel verbannen in de Nederlandse woningen. Een aantal jaren geleden werd plotseling de ledlamp geïntroduceerd. Deze lichtbron heeft een ware revolutie op de markt teweeg gebracht. Inmiddels is led verlichting enorm populair en stoot deze de andere verlichtingstechnieken van hun troon.

Deze enorme populariteit is vooral te wijten aan de wijze waarop we tegenwoordig naar de wereld kijken. We zijn tegenwoordig op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen. Ledlampen worden ook wel de nieuwe generatie lampen genoemd. Deze zijn niet alleen ecologisch verantwoord, maar genieten ook nog eens van een lange levensduur. Geen wonder dat steeds meer mensen overstag gaan. Bovendien beschik je over enorm veel verschillende toepassingen om led verlichting in huis en tuin te gebruiken. Wij zetten er een aantal voor jou op een rijtje.

LED verlichting op batterij

Ben je op zoek naar een manier om sfeerverlichting in huis aan te brengen? Maar wil je geen grote armaturen in huis plaatsen? Kies dan voor led verlichting op batterij. Dit zijn doorgaans ledstrips die je overal in huis kunt plaatsen. Vaak worden deze in meubels verwerkt of worden ze als versiering gebruikt. Doordat de verlichting op batterij werkt, zijn ze tevens zeer energiezuinig. Zo profiteer je van een voordelige manier om meer sfeer in huis te halen.

Ledstrips op batterij zijn verkrijgbaar in meerdere varianten. Je ontvangt bij aankoop niet alleen een krachtige batterij, maar ook een bijpassende oplader. De batterij gaat zeer lang mee, dus weet niet bang dat je de lamp iedere dag op de oplader moet leggen. Ze zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor ze binnen de gehele woning te verwerken zijn. Door middel van een dimmer kan je het licht naar wens en situatie aanpassen.

LED verlichting in de tuin

Het is tevens mogelijk om led verlichting in de tuin te verwerken. Zo profiteer je ook in de tuin van de voordelen van LED. Dit draagt niet alleen bij aan de sfeer in de tuin, maar het is ook nog eens zeer functioneel. Door de juiste tuinverlichting te kopen, zorg jij ervoor dat je lange zomeravonden in de tuin kunt doorbrengen.

Kies je voor LED omdat dit de meest ecologisch verantwoorde optie is? Bekijk dan ook de mogelijkheden om nóg milieuvriendelijker te werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan tuinverlichting zonne energie.  Dit is tuinverlichting die uitsluitend op zonne-energie werkt. Hierdoor wordt het milieu niet belast en maak je gebruik van natuurlijke energiebronnen. Bovendien is deze tuinverlichting overal te plaatsen, omdat er geen stroomaansluiting nodig is. Dat scheelt je een hoop zorgen als er weinig stopcontacten aanwezig zijn in de tuin!

tuinverlichting zonne energie

Als dit voor jou geen optie is, is LED verlichting natuurlijk de tweede beste keuze. Let er wel op dat je speciale LED verlichting voor de tuin aanschaft. Sommige ledlampen gedijen immers minder goed in natte omstandigheden. Om van een lange levensduur te genieten, is het belangrijk dat je van de juiste verlichting gebruik maakt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *