Verschillende type ondervloeren en het belang ervan 0

Verschillende type ondervloeren en het belang ervan

Een goede vloer begint bij een kwalitatieve ondervloer. Daarbij maakt het niet uit of je nu een houten vloer, tegels of laminaat wilt leggen, de keuze voor de juiste ondervloer is ontzettend belangrijk. Dit geldt niet alleen voor het uiteindelijk goed kunnen leggen van de daadwerkelijke vloer, maar ook als het gaat om het isoleren gedeelte, zowel voor het geluid als voor warmte. Dus ben jij voornemens om binnenkort zelf een vloer te gaan leggen, dan is het zeker de moeite waard om dit artikel even goed door te lezen, zodat je precies weet welke verschillende type ondervloeren er eigenlijk zijn en waarom ze zo belangrijk zijn.

Wat is een ondervloer en waarom is het belangrijk?

Een ondervloer is de laag die tussen de ondergrond en de uiteindelijke vloer wordt gelegd. Het heeft meerdere functies, zoals geluidsisolatie, vochtbescherming en het egaliseren van oneffenheden in de ruwe vloer (vaak beton). Een goede ondervloer zorgt ervoor dat je vloer langer meegaat en comfortabel aanvoelt. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken en niet alleen op basis van prijs te kijken naar het type ondervloer dat je kiest.

Ondervloer voor laminaat

Wanneer je laminaat wilt gaan leggen, is het belangrijk dat je weet welke ondervloer je hiervoor nodig hebt. Zo kun je online gemakkelijk en snel een ondervloer kopen bij de Onlinevloerenspecialist, maar je moet wel weten welke. Als het gaat om laminaat, dan is een foam ondervloer de beste keuze. Dit type ondervloer is gemaakt van schuimachtig materiaal en biedt uitstekende geluidsisolatie. Bovendien is het gemakkelijk te leggen, omdat het in rollen verkrijgbaar is die je eenvoudig kunt uitrollen en snijden op maat van je kamer. Zo heb je vaak, even afhankelijk van de ruimte, binnen een uur of zelfs minder de hele ruimte voorzien van een goede ondervloer.

De vloer egaliseren

Kies je voor een PVC vloer, dan is het egaliseren van de ondervloer een belangrijke eerste stap. Deze ondervloer zorgt er namelijk niet alleen voor dat alle oneffenheden weggewerkt worden, maar ook dat de uiteindelijke PVC vloer straks goed hecht. Doe je dit namelijk niet, dan loop je straks het risico dat er oneffenheden ontstaan en de vloer in het ergste geval zelfs op bepaalde plekken omhoog kan komen en laten we eerlijk zijn, daar zit toch helemaal niemand op te wachten.

Laat je adviseren

Het kiezen van een ondervloer is niet iets wat je zo even doet. Stel dat je in een appartementen complex woont, dan kan het zijn dat er bepaalde  richtlijnen gelden, die door de VvE zijn vastgesteld met betrekking tot de demping van de vloer. Het kan namelijk niet zijn dat jij kiest voor een goedkope ondervloer en de onderburen hier uiteindelijk last van hebben. Het is dus wel verstandig dit vooraf even goed na te kijken. Mocht namelijk blijken dat je kiest voor een ondervloer met niet de juiste hoeveelheid isolatie, dan kan het zijn dat de hele vloer eruit moet worden gehaald en opnieuw moet worden gelegd. Je kunt je dus maar beter goed laten adviseren, want dit scheelt je uiteindelijk een hoop geld en ook ellende.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *