Vervang jij de coil van je e-sigaret vaak genoeg? 0

Vervang jij de coil van je e-sigaret vaak genoeg

Je e-sigaret is heel anders dan reguliere sigaretten. Je kunt een e-sigaret niet na gebruik uitdrukken en weggooien.

Bij een e-sigaret is er natuurlijk net even iets meer om rekening mee te houden, je gooit je e-sigaret immers niet direct na gebruik weg. Als je wil dat je e-sigaret zo lang mogelijk mee gaat is het bovendien belangrijk dat je ‘m ook goed onderhoudt. Je moet regelmatig de vloeistof bijvullen, onderdelen schoonmaken en de coil vervangen. En het woordje coil zal je misschien niet 1, 2, 3 iets zeggen. Gelukkig zijn we er om je uit te leggen wat coils zijn en waarom het belangrijk is om dit onderdeel regelmatig te vervangen.

Wat is de coil?

Voordat je aan de slag gaat met het vervangen van je coil is het goed om te weten wat het nou eigenlijk is. De coil is het gloeidraadje in je e-sigaret dat ervoor zorgt dat de stroom vanuit je batterij wordt omgezet in warmte om je e-liquid te verdampen. Omdat dit onderdeel met name bij regelmatig gebruik veel belast wordt is hij wat vaker aan vervanging toe. Ga daarom uit van ongeveer twee keer per maand.

Is het nodig al nodig om de coil te vervangen?

Het is niet altijd nodig om je coil te vervangen, het kan ook zijn dat je alleen de verdamper hoeft te reinigen. Dit zal er net als een versleten coil toe leiden dat de smaak vermindert. Het schoonmaken van je verdamper kan erg eenvoudig door het onderdeel los te draaien en de overblijfselen van de damp weg te spoelen. Het water mag hiervoor niet te warm zijn, let daar dus goed op.

Hoe vervang je de coil?

Het kan zijn dat jouw coil iets anders is, maar we leggen hier de stappen uit waarmee je bij de meeste e-sigaretten uit de voeten kunt. Lees sowieso altijd de handleiding van je e-sigaret.

  1. Allereerst koppel je het reservoir of de clearomizer los van de e-sigaret. De clearomizer zit onder het mondstuk van je e-sigaret. Draai vervolgens de boven- en onderkant los en de clearomizer gaat vanzelf los.
  2. Zorg dat je clearomizer helemaal leeg is, anders kan er nog wat uitlopen tijdens het verwisselen en daar krijg je een smeerboel van.
  3. Dan nu het belangrijkste, je moet de coil loskoppelen van de e-sigaret. Dit kan best ingewikkeld zijn, het ijzerdraadje zit namelijk erg stevig vast. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een schroevendraaier om het jezelf makkelijker te maken om de coil los te draaien.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *