De verwarming uit en toch warm in huis? Gebruik deze tips 0

De verwarming uit en toch warm in huis? Gebruik deze tips

Heb jij het ook snel koud en ben je geneigd de verwarming direct aan te zetten als het buiten koud is? De kachel hoger zetten heeft negatieve gevolgen voor het milieu. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om het lekker warm te maken in huis zonder de verwarming open te draaien. Hierdoor bespaar je niet alleen het milieu, maar bespaar je ook op de stookkosten!

Kleed je warm aan

Dit lijkt zo’n open deur maar hoe vaak loop je wel niet in een t-shirt door je huis terwijl het buiten haast vriest? Meerdere laagjes kleding zijn vaak warmer dan één dikke trui, dus doe lekker een wollen hemd onder je t-shirt of trui en trek hier een dik vest of dikke trui over aan. Ook lekker warm: een sjaal die tegelijkertijd dienst doet als dekentje. Maak je warme outfit af met goede dikke sokken en je zult merken dat het thuis al een stuk warmer voelt. Als je het nog steeds koud hebt kun je natuurlijk de verwarming aan zetten, maar zet deze eens een graadje lager dan je normaal zou doen. 

Een goed geïsoleerd huis

In een goed geïsoleerde woning raak je een stuk minder snel de warmte kwijt. Tocht het nogal in jouw huis waardoor het snel koud wordt? Het isoleren van je huis is een flinke klus waar je wel wat budget voor vrij moet maken. Een handige korte termijn oplossing voordat je toekomt aan deze energie besparende maatregel is het plaatsen van tochtstrips. Hierdoor hou je meer warmte binnen en hou je tegelijkertijd de kou buiten de deur. 

Temperatuur laten stijgen door kaarsjes

Door kaarsen aan te steken kun je de temperatuur in je woon- of slaapkamer flink laten stijgen. Ook kun je ervoor kiezen om een klein houtvuurtje te maken als je hiervoor de mogelijkheden hebt in je huis. Hierdoor wordt het heerlijk warm in de kamer waar de houtkachel staat en door het knapperen en de geur van het hout wordt ook superveel sfeer gecreëerd. Je kunt er ook voor kiezen om een gashaard of elektrische haard te laten installeren, deze zijn wel wat milieuvriendelijker dan de ouderwetse houtkachel.

Lekker warm in bed

Als je het te koud hebt is het moeilijk om in slaap te vallen. Voordat je in de winter in bed stapt kun je een kruik vullen met warm water en deze onder het dekbed te plaatsen. Indien je geen kruik in huis hebt kun je ook een lege frisdrankfles vullen met heet water en deze in een handdoek wikkelen. Leg de kruik bij je voeten of je bovenlichaam neer en je krijgt het vanzelf lekker warm. Een andere goede oplossing is de elektrische deken. Een elektrische deken warmt op doordat de leidingen die door de deken lopen worden verwarmd worden door elektriciteit en met de schakelaar kun je zelf de temperatuur van het dekbed regelen. Je kunt dit verwarmde kleed niet alleen gebruiken in bed, maar bijvoorbeeld ook om lekker warm op de bank een filmpje te kijken. Het is niet alleen heerlijk ontspannend om onder een warme elektrische dekbed te liggen, maar het is ook goed voor de gezondheid. Zo helpen de warme dekens om de bloedtoevoer naar je lichaam te verbeteren en verminderen ze huisstofmijt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *