Verzenden vanuit huis, welke verzenddozen kies je voor je pakket? 0

Verzenden vanuit huis, welke verzenddozen kies je voor je pakket

De juiste verzenddozen kiezen voor jouw pakketten, dat kan zeker voor de eerste keer lastig zijn. A, omdat er veel verschillende afmetingen zijn, B omdat er veel verschillende vouwwijzes zijn en C omdat ze nogal verschillen in prijs. Maar wanneer kies je nu het beste uit voor uw pakketje? Je wilt ook niet dat de doos toch niet goed is en het pakketje beschadigd onderweg. In dit blog lees je meer over verschillende verzenddozen.

Soorten verzenddozen

Er zijn veel verschillende verzenddozen. Langwerpige, vierkante, witte, bruine en met golf en zonder. Bij het een heb je profijt van inpak gemak en bij het ander heb je profijt van het veilig verzenden van jouw pakket. De meest voorkomende verzenddozen worden besproken in dit blog. Lees dus gauw verder.

verzenddozen

Autolock bodem

Een verzenddoos met een autolockbodem heeft een bodem die automatisch uitklapt, zodra je de doos pakt ter voorbereiding van het verpakken van het pakket. Hiermee gaat u dus voor gemak. Je drukt de bodem even door en de doos is stevig. Er is geen tape of plakband nodig, de bodem vergrendelt zichzelf. Met een klep kun je de doos aan de andere kant weer vergrendelen met een plakstrip. Deze dozen nemen meer ruimte in dan andere verzenddozen.

Gevouwen verzenddozen

Je pakt deze doos bij het inpakken er bij en je vouwt de doos gemakkelijk uit. Je begint met de onderkant, je legt de spullen er in en u sluit de klep aan de bovenkant van de verzenddoos. Hier is eveneens geen tape nodig, maar wel moet je rekening houden met de plakstrip. Check goed of deze goed plakt of dat je eerst nog de strip er af moet halen, voor het plakt. Deze verzenddozen nemen minder ruimte in beslag dan de autolock bodem dozen, maar je moet ze dus wel zelf vouwen.

Goedkope verzenddozen

Goedkope verzenddozen zijn gemaakt van gewoon karton. Deze moet je dan zelf vouwen en met tape sluiten. Deze verzenddozen zijn gemaakt van golfkarton, vandaar dat deze dozen goedkoper zijn. Hoe meer golflagen de verzenddoos heef, hoe steviger de kartonnen doos is. Let hier dus goed op bij het uitzoeken van jouw kartonnen doos.

 

Waar op letten?

Bij een verzenddoos moet je dus letten op het gewicht dat het aan kan en dus hoe stevig het karton is. Deze moet namelijk niet scheuren bij een te zwaar pakket. Daarnaast is het goed om te weten wat je nog meer nodig heeft, zoals tape of niet.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *