Vier redenen waarom een dakkapel zo populair is 0

Vier redenen waarom een dakkapel zo populair is

Een zolder is een prima plek om spullen op te slaan die je niet vaak nodig hebt. Als je een CV-ketel hebt en je huis heeft een zolder, dan staat die normaliter daar. Daar is er ruimte voor en de rookgassen kunnen gemakkelijk worden afgevoerd. Het is ook een logische plek voor een wasmachine en dan kan je daar je wasgoed te drogen hangen, als je buiten geen ruimte hebt of het is niet het goede weer ervoor. Maar soms is het toch prettig om wat meer ruimte in huis te hebben, die je bijvoorbeeld als een studeer- of slaapkamer zou kunnen gebruiken. Bij een woning met een schuin dak is een flink deel van de vloeroppervlakte van de zolder, behalve als bergruimte, niet goed bruikbaar, omdat het dak er te laag is. In die situatie bevinden zich veel bewoners. Een dakkapel is dan een prima oplossing.

Wat maakt een dakkapel zo geliefd

Voor een deel hebben we de vraag wat een dakkapel zo populair maakt al beantwoord: vergroting van de bruikbare vloeroppervlakte. Wat zijn drie andere redenen voor de populariteit van een dakkapel:

  • Meer zonlicht op zolder
  • Uitzicht naar buiten
  • Geeft een woning meerwaarde

Wat maakt een dakkapel zo geliefd

Meer zonlicht op zolder

Een standaard zolder heeft vaak niet veel meer dan een klein dakraam. Er komt dus weinig zonlicht binnen en meestal zal er een lamp moeten worden ingeschakeld. Als je de zolder als slaapkamer zou willen gebruiken, dan kan dat op zich misschien acceptabel zijn, maar voor een studeer- of werkkamer minder. Het wordt een stuk aangenamer om ergens te werken met zonlicht.

Uitzicht naar buiten

Soms lukt het om door het dakraampje wat naar buiten te kijken, maar doorgaans is dat niet veel. Zonder voldoende uitzicht naar buiten, kan je een opgesloten gevoel krijgen en dat maakt een verblijf op de zolder minder prettig.

Geeft een woning meerwaarde

Omdat een dakkapel zo populair is, geeft dat meerwaarde aan een woning. Vaak wordt de bouw van een dakkapel gecombineerd met de aanleg van dakisolatie, voor zover dat niet eerder is gebeurd. Behalve een besparing op de stookkosten voegt dat ook waarde toe aan je woning. Kortom, er zijn genoeg redenen om een dakkapel offerte aan te vragen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *