Vier tips om te besparen op je verbouwing 0

Vier tips om te besparen op je verbouwing

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? Of is er extra ruimte nodig en wil je binnenkort een dakkapel laten plaatsen? Of verandert er binnenkort iets in je gezinssituatie en is het daarom hoog tijd om een rommelkamer om te toveren tot volwaardige ruimte? Welke reden er ook is om te verbouwen, je kunt dit zo groot of klein aanpakken als je zelf wilt. Toch loopt een verbouwing al snel flink in de papieren. Als je niet oppast, ben je plots veel meer geld kwijt dan je zelf berekend had. Om dit te voorkomen hebben wij een aantal handige bespaartips op een rijtje gezet. Zo houd jij de kosten gemakkelijker binnen de perken.

1.    Sla materialen en gereedschap in

Bij een verbouwing worden vaak meer materialen gebruikt dan je had berekend. Schroefjes, spijkers, je kan er niet genoeg van hebben! Probeer daarom in de maanden voor de daadwerkelijke verbouwing alvast heel wat materialen aan te schaffen. Houd hierbij de folders goed in de gaten. Vaak vind je leuke acties en kortingen bij Kwantum, zodat je voor scherpe prijzen materiaal en gereedschap in kunt slaan.

Kwantum

Schakel je een vakman in voor de verbouwing? Vraag dan om een gespecificeerde offerte. In sommige gevallen is het een stuk goedkoper om het materiaal en het gereedschap zelf te leveren. Zo bespaar je eenvoudig honderden euro’s op de totale verbouwingskosten.

2.    Maak een plan van aanpak

Ook voor een verbouwing geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom altijd eerst een duidelijk plan van aanpak. Wat moet er precies gebeuren? Hoeveel spaargeld heb je nog? Hoeveel tijd denk je nodig te hebben voor de verbouwing? Valt er nog wat te schuiven binnen je budget? Wie wil je inschakelen voor de verbouwing? Hoe moet het resultaat er uit komen te zien?

Met een duidelijk plan bespaar je jezelf niet alleen een heleboel stress en tijd, maar ook nog eens flink wat geld. Door alles op een rijtje te zetten, zal je minder snel miskopen doen en weet je precies wat er nodig is om de verbouwing te laten slagen.

3.    Probeer ook wat dingen zelf te doen

Moeilijke klussen zoals het plaatsen van een dakkapel of het omleggen van waterleidingen en elektra zijn waarschijnlijk handiger om uit te besteden. Hier wil je immers geen fouten bij maken en deze vragen om een professionele hand. Er zijn echter ook nog genoeg zaken die je zelf kunt doen. De ruimte leegmaken, een muurtje slopen, meubels in elkaar zetten of een frisse laag verf op de muur aanbrengen. Alles wat je zelf doet is mooi meegenomen. Zo bespaar je eenvoudig op extra kosten.

Vraag eventueel ook in de omgeving of er kennissen, vrienden of familie zijn die kunnen helpen bij de moeilijkere klussen. Wellicht is er iemand werkzaam in de bouwsector en wil deze je graag een vriendendienstje bewijzen. Dat leidt al gauw tot een fikse besparing.

Probeer ook wat dingen zelf te doen

4.    Houd ruimte binnen het budget voor onvoorziene uitgaven

Heb je jaren gespaard en is het eindelijk nét mogelijk om de verbouwing uit te voeren? Dan adviseren wij om nog iets langer door te sparen of een andere financiering te regelen. Onvoorziene uitgaven zijn bijna niet te voorkomen tijdens een verbouwing. Dit moet wel mogelijk zijn binnen het budget. Je plan kan nog zo goed zijn, toch komen er vaak onverwachte kosten om de hoek kijken. Reserveer daarom een extra bedrag (circa 5% van de totale verbouwkosten) binnen je budget, zodat je nooit tekort komt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *