Vijf onmisbare gereedschappen voor de trendy doe-het-zelver 0

Vijf onmisbare gereedschappen voor de trendy doe-het-zelver

Moderne doe-het-zelvers hebben natuurlijk ook modern en praktisch gereedschap nodig. Wil je klussen, zoals bouwprojecten of renovaties, goed uit kunne voeren, dan kun je niet zonder trendy en eigentijds gereedschap. Maar wat mag er absoluut niet ontbreken in de gereedschapskist van klusjesmannen en actieve doe-het-zelvers? In dit blog zetten we vijf soorten gereedschappen voor je op een rijtje, die onmisbaar zijn als je als klusjesman serieus genomen wilt worden. Doe er je voordeel mee en laat jezelf als klusser ook van je beste kant zien!

1. Een goede en praktische set met tangen

Een standaardset met tangen voor allerlei doeleinden is een van de meest trendy gereedschappen die doe-het-zelvers nodig hebben. In de set zit natuurlijk niet alleen een rj45 tang om een buitenkabel of computersnoer mee te knippen, maar nog veel meer. Naast een rj45 tang heb je zeker ook een waterpomptang, een combinatietang en scherp snijdende tangen nodig voor elk type klus. Zorg dus voor een variatie aan goede tangen om elk project voortvarend mee aan te pakken.

2. Een accuschroefmachine mag niet ontbreken

Ga je ergens aan de slag met het bevestigen van plaatmateriaal, wanden of houten voorwerpen? Dan ben je niet echt trendy als je er een ouderwetse schroevendraaier bij pakt. Niet alleen ziet dit er niet zo flitsend uit, ook kost het veel extra tijd als je niet kiest voor een praktische accuboormachine. Zorg dus dat je die voorhanden hebt als klusser!

3. Een goede handzaag of elektrische (cirkel)zaag

Doe-het-zelvers moeten geregeld zagen en schuren om een interieur, gevel, meubelstuk of een ander project te kunnen afmaken. Daarom heeft ieder zichzelf respecterende klusjesman een of meer goede handzagen in de collectie. De ouderwetse handzaag is nog altijd erg trendy en stoer. Moet je bij vrijwel elke klus zagen of heb je vaak van doen met dikkere planken en balken die doormidden gezaagd moeten worden? Overweeg dan een elektrische (cirkel)zaag of een decoupeerzaag aan te schaffen. Je maakt het jezelf dan een stuk gemakkelijker tijdens het klussen.

4. Een grote set schroeven en spijkers in allerlei lengtes en vormen

De trendy doe-het-zelvers beschikt natuurlijk ook over ene uitgebreide set met schroeven, spijkers, moeren en boutjes. Zorg voor voldoende variatie, zodat je op elke klus bent voorbereid. Naast lange dikke schroeven, smalle schroefjes en grote spijkers, heb je ook kleinere schroeven en diverse moeren en bouten nodig om op elke (onverwachte) klussituatie voorbereid te zijn.

5. Schuurapparatuur voor een fraaie afwerking

Regel ten slotte een goede schuurmachine om bewerkte houten voorwerpen en materialen glad en strak mee te kunnen afwerken. Een elektrische schuurmachine, uiteraard te gebruiken mét mondkap en beschermende bril, is echt onmisbaar voor elke vakman die trendy voor de dag wil komen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *