Vijf tips om optimaal te genieten van je serre 0

Vijf tips om optimaal te genieten van je serre

Ben jij van plan binnenkort een serre te laten bouwen? Dan wil je straks veel plezier hebben van die investering. Wij helpen je daar graag bij. Daarom geven wij jou vijf tips om optimaal te genieten van je serre!

Een goede verzekering

Een opstalverzekering is altijd belangrijk en bovendien verplicht als je een hypotheek hebt. Als je een serre wilt, is het echter raadzaam je verzekering er nog eens op na te slaan. Hoewel je wellicht gebruikmaakt van inbraakwerend glas, is het goed te bedenken dat een glazen aanbouw gevoeliger is voor schade dan de rest van het huis. Lees de voorwaarden van de opstalverzekering door en controleer hoeveel eigen risico je moet betalen in geval van schade. Hier zit per verzekering namelijk verschil in.

Isolerend glas

Veiligheidsglas houdt inbrekers buiten de deur, maar hoe hou je kou of warmte buiten de deur? Het beste kies je voor dubbel glas of HR+++ glas. Dit glas isoleert veel beter dan enkel glas, waardoor je het hele jaar door van je serre geniet. Een goede isolatie is vooral belangrijk wanneer je serre niet afgescheiden is van de rest van het huis middels een buitenmuur. Hoe beter de isolatie, hoe meer je bespaart op stookkosten.

Juiste gebruiksdoel

Je geniet optimaal van je serre wanneer je een gebruiksdoel kiest waar je echt blij van wordt. Je kunt een mooie zithoek creëren in de aan- of uitbouw, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Gebruik het als eethoek of maak er een bibliotheek van. Fan van koken? Een prachtige keuken met een glazen dak maakt je hobby nog leuker!

 Interieurstijl

Als de serre bij je woonkamer of keuken getrokken is, kies je het beste voor een interieurstijl die bij de rest van het huis past. Betreft het een gesloten serre? Dan maakt het niet uit voor welke stijl je kiest. De botanische serre is geliefd, omdat de vele planten in de serre je nog meer het gevoel geven dat je in je tuin zit. Daarnaast kun je onder andere voor een Boheemse, landelijke, industriële of moderne stijl gaan. Doe inspiratie op door de laatste interieurtrends te bekijken.

Mooie tuin

Doordat je serre bijna volledig uit glas bestaat, heb je een prachtig uitzicht op je tuin. Je geniet optimaal van je serre wanneer je een mooi plantsoentje hebt. Je kunt je tuin opfleuren door wat extra plantjes te planten van het voorjaar en een voederhuisje voor vogels te plaatsen. Onderhoud je stukje grond goed, zodat je je niet hoeft te ergeren aan onkruid of ongemaaid gras.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *