Vintage vloerkleden 0

Vintage vloerkleden

Vintage is helemaal in tegenwoordig. Dit kan van alles zijn, zoals vintage kleding of vintage interieur. Een onderdeel van een vintage interieur, wat je steeds meer terugziet zijn vintage vloerkleden. Van oorsprong houdt dit het gebruik van oude vloerkleden in, die in lang vervlogen tijden zijn gemaakt. Deze oude vloerkleden zijn dan dikwijls handgemaakt en zijn nog van enorm goede kwaliteit. Het (her)gebruiken van een echt oude vintage vloerkleed heeft dan ook een bepaalde charme. Het kleed zelf is van uitstekende kwaliteit, maar toch kan je er soms slijtageplekken op zien. Maar niet alleen oude vloerkleden gebruiken is een vorm van vintage vloerkleden, ook vintage vloerkleden die nu gemaakt worden en van een bepaalde stof en vintage motieven zijn voorzien, kunnen onder vintage vloerkleden vallen.

Soorten vintage vloerkleden

Er zijn verschillende soort vintage vloerkleden:

Originele vloerkleden

Dit zijn de echte vintage vloerkleden. Dit zijn de originele vloerkleden die in het verleden gebruikt zijn. Bij vloerkleden van goede kwaliteit zijn de kleuren nog heel goed bewaard gebleven en er zijn vloerkleden waarbij de kleuren al vervaagd zijn en soms zijn er nog slijtageplekken te zien. Dit soort vloerkleden zijn in het verleden met de hand geweven en meestal van wol. Sommige vloerkleden kunnen vanwege hun ouderdom erg waardevol zijn.

Patchwork vloerkleden

Dit is een vintage vloerkleed, die bestaat uit allemaal stukken van oude vintage vloerkleden. Een patchwork vloerkleed is dus een heel origineel vloerkleed die je nergens anders vindt. De stukken oude vloerkleden worden in meestal vierkante blokken uitgesneden en aan elkaar verbonden tot een nieuw, maar toch vintage vloerkleed. Per stuk kan de kwaliteit en de stof anders zijn. Sommige stukken kunnen er nog als nieuw uitzien en andere stukken kunnen slijtageplekken bevatten.

Kelim vloerkleden

Kelim tapijten zijn voornamelijk handgeweven vloerkleden van wol met dikwijls oosterse motieven. Deze vloerkleden zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en de Balkanlanden. In dit soort landen vielen kelim vloerkleden onder tapijtkunst. Kenmerk is dat er geen voor- of achterkant aanwezig is, omdat aan beide zijden het motief gelijk is. Oude kelim vloerkleden kunnen zeer duur zijn.

Recoloured vloerkleden

Dit zijn oude vloerkleden die zijn schoongemaakt en geschoren en van een nieuwe kleur zijn voorzien. Zo heb je een vintage vloerkleed die toch een beetje nieuw is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *