
De knoop is eindelijk doorgehakt: jullie gaan binnenkort voor een splinternieuwe vloer en jullie oog is gevallen op een woonbeton vloer. Veel mensen vallen voor de karakteristieke uitstraling van woonbeton, maar weten niet wat voor voor- en nadelen er eigenlijk achter dit vloersysteem schuilen. In dit artikel behandelen we woonbeton nadelen. Zoals we immers allemaal weten bestaan er bijna geen opties zonder een tal nadelen. Ondanks dat we de nadelen behandelen, vertellen we ook hoe je deze kunt oplossen en alsnog je keuze voor de woonbeton vloer kunt doorzetten. Nieuwsgierig naar de woonbeton nadelen? Lees dan snel verder.
Woonbeton nadelen: de vloer gaat niet zomaar kapot
Als we kijken naar alle woonbeton nadelen klinkt deze misschien wel het gekst in je oren. Een woonbeton vloer gaat namelijk enorm lang mee. Deze behoort misschien wel tot de meest duurzame vloersoorten ooit. Wat is daar dan mis mee? Wij mensen houden van verandering. Wat we nu mooi vinden kunnen we over 5 jaar helemaal niks meer vinden. Een prachtige vloer doe je niet zomaar weg als deze er nog prima uitziet. Uiteraard is het dan ook nog eens erg zonde van je geld om de vloer er nu al weer uit te laten halen. We raden dan ook aan om eerst bij jezelf na te gaan wat je precies zoekt in een vloer. Wil je een vloer die zeer lang meegaat en een authentieke uitstraling heeft? Dan is een woonbeton vloer perfect voor jou. Hou je meer van variatie en heb je het liefst elk jaar een ander interieur? Ga dan liever voor laminaat of een ander vloersoort dat niet al te duur is en minder lang mee gaat.
Woonbeton nadelen: het plaatsen van de vloer
De nummer 1 op stipt uit ons rijtje van woonbeton nadelen: het plaatsen van de vloer. Het leggen van de vloer kan onwijs veel tijd in beslag nemen en je ondervindt hier veel hinder van. Het leggen van de vloer kost al zeker een dag of 4 en dan moet het ook nog drogen. De droogtijd bedraagt 2 a 3 dagen. Al met al ben je zo een week verder voordat je woning weer bewoonbaar is. Uiteraard krijg je hier wel een prachtige vloer voor terug en voor veel mensen is dit puntje uit de woonbeton nadelen echt niet zo groot. Toch kan het een reden zijn om liever voor een makkelijkere vloer te kiezen.
Woonbeton nadelen: niet knoeien!
Onder de woonbeton nadelen is het vooral belangrijk om te benoemen dat deze vloer misschien iets minder geschikt is voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren. Als er bijvoorbeeld maar geknoeid wordt met een drankje of water bestaat er het risico dat er een grote vlek achterblijft.
Woonbeton nadelen: haal een expert in huis
Dit nadeel uit het lijstje van woonbeton nadelen is misschien helemaal zo gek nog niet. Een expert in huis halen doe je toch bij het leggen van elke vloer? Dat is uiteraard niet helemaal waar. Een laminaat leggen kunnen we vrijwel allemaal en ook andere vloersoorten kunnen door vrijwel elke ‘handige Harry’ gelegd worden. Een woonbeton vloer is echter hele andere koek. Als deze niet goed en strak gelegd wordt kan dit de kwaliteit enorm teniet doen. Hierdoor heb je veel minder lang plezier van de vloer en is de kans groot dat je binnen enkele jaren al afscheid moet nemen van je geliefde vloer. En dat terwijl de vloer eigenlijk jarenlang mee had moeten gaan. Zorg dat je dan ook een wijze beslissing maakt als je iemand inschakelt om deze vloer voor je te leggen.