De vloerentrends in 2018 0

vloertrends 2018

Net een nieuw huis? Dan staat het uitkiezen van een goede vloer wel hoog op de to do list. Een vloer is redelijk duur maar erg belangrijk. Dit is namelijk de basis voor jou huis. Je kan een vloer zo duur maken als je wilt. Zo kan je gaan voor een goedkope laminaat vloer of toch een hele dure gietvloer. Wat zijn nu eigenlijk de trends in vloeren?

Gietvloer

Een gietvloer is helemaal hip maar ook redelijk duur. Een giervloer wordt, zoals de naam al zegt, gegoten op je ondervloer. Dit is vaak van beton maar zou soms ook van kunststof kunnen zijn. Het is een hele strakke vloer en eigenlijk altijd uniek. Waarom dan? Bij een gietvloer kies je je eigen kleurenmengsel uit. Voor het gieten roeren zij dit door elkaar heen en kan je zelf bepalen of je het nog donkerder of lichter wilt hebben.

Visgraat

Een visgraat vloer is een leg soort en ook redelijk duur, net als een gietvloer. De dure prijs komt ook voornamelijk door het leggen ervan. Een visgraat vloer wordt meestal met een houten vloer gelegd en ziet er gewoon heel strak uit. Een andere vloer die redelijk veel op een visgraat vloer lijkt is een hongaarse punt. Deze soort vloer heeft een hele luxe uitstraling maar is wederom redelijk duur.

Vinyl vloeren

Een vinyl vloer is een vloersoort die vroeger in heel veel huizen terug te vinden was. Na een tijdje raakte deze vloersoort uit. Net als heel veel kleding, is deze vloer nu weer helemaal hip. Deze vloersoort is ook best goedkoop en een goed alternatief voor laminaat. Deze vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Het nadeel is wel dat deze vloer snel slijt. Vroeger was er niet zo veel keuze in vinyl vloeren maar tegenwoordig kan je bijna alle printjes kiezen.

Tegels

Ook deze waren vroeger in, en zijn nu ook weer in. Het geeft een oudere uitstraling aan je huis maar dit is heel leuk te combineren met hip meubilair. Deze tegels zijn vaak antiek en moeten dus nog schoongemaakt worden. Wil je de tegels in de oude staat laten of helemaal schoonmaken? Dat is helemaal aan de eigenaar. Wil jij je huis een historische uitstraling geven? Dan is dit geschikt voor jou.

Ga je voor een duurdere vloer en kies je een gietvloer of een visgraat? Ga je toch voor iets goedkopers zoals een vinyl vloer? Of wil je voor authentieke tegels gaan? Voor ieders wil is er wel wat dus.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *