De voordelen van elektrisch rijden 0

De voordelen van elektrisch rijden

Nu rijden er nog veel niet elektrische auto’s rond. Toch is het de bedoeling dat we op den duur allemaal elektrisch gaan rijden. Sterker nog, vanaf 2030 mogen er alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht. Dit komt door het klimaatakkoord, waarin een van de doelstellingen is om de CO2-uitstoot met maar liefst 49% te verlagen. Niet gek dus dat we allemaal over moeten stappen op elektrisch rijden. Gelukkig zitten hier ook een hoop voordelen aan!

Kosten zijn lager

Hoewel de aanschaf van een elektrische auto nog best een kostenpost kan zijn, zullen de uiteindelijke terugkerende kosten een stuk lager zijn. Je bespaart namelijk veel met het feit dat je geen benzine meer hoeft te betalen. Helemaal met de huidige benzineprijzen loont het enorm om je auto gewoon op te kunnen laden. Dit kan al gemakkelijk met een laadpaal aan huis. Daarnaast betaal je met een elektrische auto ook geen wegenbelasting en aanschafbelasting en zul je minder onderhoudskosten hebben. Gemiddeld genomen maakt dat een elektrische auto uiteindelijk zelfs nog goedkoper dan een benzine- of dieselauto. 

Het is beter voor het milieu

Daarnaast is een elektrische auto ook een stuk beter voor het milieu. Het stoot namelijk ongeveer zo’n 40% minder CO2 uit dan een auto die op brandstof rijdt. Helaas kost een elektrische auto wel nog veel stroom. Gelukkig wordt er tegenwoordig erg veel groene stroom opgewekt, waarmee de auto’s geladen kunnen worden. Groene stroom houdt in dat de stroom opgewekt wordt door zonne-energie of windenergie. Dat maakt het erg milieuvriendelijk. Mocht je echt goed willen investeren in een elektrische auto? Laat dan ook meteen zonnepanelen aanleggen. Zo kun je de auto opladen met je eigen opgewekte groene stroom. Beter kan bijna niet.

Elektrische auto’s zijn veiliger

Tot slot zijn elektrische auto’s ook nog eens een stuk veiliger dan niet elektrische auto’s. Ze hebben namelijk een grotere kreukelzone, wat ervoor zorgt dat de klap van een ongeluk beter opgevangen wordt. Daarnaast heeft een elektrische auto ook een stabielere wegligging doordat het zwaartepunt lager ligt. Een nadeel is wel dat de auto stiller is, waardoor anderen je minder goed aan horen komen. Daarnaast trekt de auto ook sneller op, wat ook iets is om rekening mee te houden. Dit zijn dus wel dingen om even te letten als je elektrisch gaat rijden, maar buiten dat ben je verzekerd van een veilige en milieuvriendelijke auto.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *