De voordelen van ergonomische zadelkrukken 0

Steeds meer mensen ondervinden klachten aan de rug en nek door langdurig in de verkeerde werkhouding te zitten. In de meeste gevallen kan een ergonomische zadelkruk verlichting bieden. Door de bijzondere vorm stimuleert het ‘zadel’ jouw lichaam om op een actievere en natuurlijkere manier te zitten. Doordat de bekken worden gedwongen om een natuurlijke houding aan te nemen, zal je minder snel last krijgen van afknelling van de bovenbenen en ondervind je minder werk gerelateerde klachten.

Minder ziekteverzuim door de juiste kruk

Bedrijven zijn niet te spreken over het hoge ziekteverzuim onder hun werknemers. Uit onderzoek is gebleken dat veel van de zieke werknemers last hadden van chronische vermoeidheid en nek- en rugpijn. Veel van deze klachten zijn toe te schrijven aan een verkeerde werkhouding. Al eerder hebben we geschreven over de noodzaak voor een ergonomische werkplek, maar ook bij staande beroepen moet het mogelijk zijn om af en toe een rustmomentje te pakken. Een ergonomische zadel- of kapperskruk kan bijdragen aan een gezondere werkomgeving, helpt het werktempo omhoog te gooien en zal uiteindelijk resulteren in minder ziekteverzuim. Een win-win situatie dus voor zowel de werkgever als de werknemer. beste kruk

Een zadelkruk bevordert de stofwisseling

Het klinkt misschien gek, maar door het gebruik van een zadelkruk kan je een heleboel extra calorieën verbranden. Door de vorm van de kruk krijgen je hersens extra prikkels vanuit de bovenbenen. Hierdoor wordt je stofwisseling geactiveerd en verbrand je uiteindelijk meer calorieën. Ook je buikspieren worden getraind door dit proces, hierdoor ontwikkelt je lichaam zelf ook een betere houding.

Wist je dat je door de actievere houding op de kruk ook nog eens sneller geneigd bent om in beweging te komen? Als je ingezakt op een stoel zit, zal je lichaam minder prikkels ontvangen om te gaan staan. Dit terwijl je lichaam dat eigenlijk juist dan heel hard nodig heeft. Doordat je op de zadelkruk eigenlijk al half staat, geeft het je lichaam signalen om door te zetten.

Wat is er mogelijk?

Welke zadelkruk voor jou geschikt is hangt helemaal af van de werkzaamheden die je doet. In een kapperszaak is het bijvoorbeeld fijn als er geen haren tussen de wielen kunnen komen en de stoel gemakkelijk blijft rijden. Ook de hoogte van een kruk kan erg belangrijk zijn voor je werkhouding. Voor een geschikte kruk is het belangrijk dat je eerst bij jezelf nagaat wat er nodig is om jouw werkhouding te verbeteren. Een specialist kan jou hierbij helpen en de nodige raad geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *