De voordelen van houten jaloezieën in de slaapkamer 0

voordelen houten jalozie slaapkamer

Houten jaloezieën worden steeds vaker gebruikt in de slaapkamer. Deze type raambekleding staat al jarenlang met stipt op nummer één in ons land. Waar voorheen vooral gordijnen onze ramen versierden, zijn de jaloezieën hard op weg om hun plaats in te nemen. Hoewel jaloezieën over het algemeen een stuk duurder zijn dan traditionele raambekleding, bieden zij de gebruiker ook talloze voordelen. Hieronder zetten wij de belangrijkste voordelen van houten jaloezieën op een rijtje.

Privacy en zonwering: je hebt het zelf in de hand

Een jaloezie wordt ook wel een ‘blind’ genoemd. Dit omdat jaloezieën al het licht uit een woning kunnen bannen, simpelweg door deze geheel te sluiten. Houten jaloezieën zijn dan ook een zeer populaire keuze in de slaapkamer, omdat deze veel meer licht buiten de kamer houden. Daarnaast beschikken jaloezieën over een zeer bijzondere eigenschap, zij stellen de gebruiker in staat om zelf de hoeveelheid licht en privacy te bepalen. Door de lamellen in verschillende standen te zetten, is het mogelijk om de hoeveelheid licht en privacy naar eigen hand te zetten.

Past bij elk interieur

Houten materialen komt steevast voor in de huidige woontrends. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien hout niet alleen klasse geeft aan een ruimte maar ook nog eens de natuurlijke elementen in de kamer versterken. De populariteit van de houten jaloezie is dan al gauw verklaard als we kijken naar de veelzijdigheid van dit materiaal. Hout zal zich snel integreren aan een nieuwe woonstijl en biedt de gebruiker direct een luxe uitstraling.

soorten houten jalozieen

Onderhoudsarm

Het onderhouden van raambekleding is vaak moeilijker dan gedacht. Bij sommige types raambekleding is het nodig om de gehele constructie uit elkaar te halen. Dit vraagt niet alleen om de nodige tijd, maar kost ook nog eens een hoop energie. Houten jaloezieën worden vaak beschouwd als stofvangers. Daardoor zijn er genoeg mensen die toch afzien van hun keuze. Deze bewering is echter maar deels correct. Het klopt inderdaad dat een houten jaloezie al snel stof aantrekt. Hierbij moeten we echter wel vermelden dat dit bij andere raambekleding precies hetzelfde verhaal is. Het verschil ligt hem in de moeilijkheidsgraad van het onderhoud. Houten jaloezieën zijn gemakkelijk schoon te maken met een plumeau of natte doek. Doordat je de lamellen in verschillende standen kunt zetten, is het mogelijk om de gehele raambekleding in één keer af te stoffen. Bij andere raambekleding zoals plastiek of compositiematerialen ligt dit vaak een stuk gecompliceerder.

houten jaloezieen

Bespaar energie met houten jaloezieën in de slaapkamer

Een aangename temperatuur in de slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. In de slaapkamer mag het nooit te heet of te koud zijn. Nu de wintermaanden er weer aan komen, zijn we al gauw geneigd om de verwarming een tikkeltje hoger te zetten. Dit zien we dan ook duidelijk terug op onze energierekening. Met houten jaloezieën is dit probleem verleden tijd. Kwalitatieve raambekleding zal de kou buiten de deur houden en de kamer constant van een aangename temperatuur voorzien. Een aangename slaapkamer en een lagere energierekening… dat noemen we pas

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *