De voordelen van keramische tegels op een rijtje 0

keramische tegels

Pas in 2016 werden keramische tegels écht populair in ons land. Toen werden ze nog voornamelijk als terrastegels in de tuin gebruikt. Inmiddels zien we ze ook steeds vaker terug in huis. Het aanbod bij Ceramica Vloeren is dan ook ontzettend divers. Voor iedere woning is wel een geschikte tegel te vinden. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd, want is een keramische tegels wel zo sfeervol? Op die vraag kunnen we enkel volmondig ‘ja’ antwoorden. Keramische tegels zijn namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je deze helemaal aan het interieur aan kunt passen. Ze zijn sfeerverhogend en bieden ook nog heel veel andere voordelen.

Nieuwsgierig geworden? We hebben voor jou de grootste voordelen van keramische tegels op een rijtje gezet.

Kunnen tegen een stootje

Verreweg het grootste voordeel van keramische tegels is dat ze echt tegen een stootje kunnen. Dit is vooral fijn in een bedrijvig huishouden. Het maakt helemaal niets uit als er weer eens drinken omvalt of als de kinderen iets op de grond laten vallen. De tegels kunnen echt wel wat hebben en raken vrijwel nooit beschadigd. Ook wanneer er binnenshuis gerookt wordt, hoef je niet bang te zijn dat vallend as blijvende schade aanricht. Iets wat bij menig vloerbedekking wel degelijk het geval is.

keramische tegels

Goed voor mensen met allergieën

Kamp jij of iemand binnen het gezin met enorm veel allergieën? Bijvoorbeeld voor stof of huisstofmijt? Dan zijn veel vloeren niet de juiste keuze. Simpelweg omdat ze een goed klimaat bieden voor huisstofmijt of omdat stof zich hier makkelijker in of tussen kan nestelen. Met keramische tegels is dit probleem eenvoudig opgelost. Het oppervlak van deze tegels is zeer dicht en gemakkelijk te reinigen, hierdoor heeft huisstofmijt geen kans om zich te nestelen. Om die reden zijn keramische tegels ook uit hygiënisch en medisch oogpunt aan te bevelen.

Lange levensduur

Een nieuwe vloer kopen doe je niet dagelijks. Dat zou een flink kostenplaatje opleveren. Helaas gaan sommige vloeren wel maar 10 tot maximaal 15 jaar mee. Soms zelfs nog veel korter. Bijvoorbeeld wanneer er jonge kinderen aanwezig zijn of huisdieren. Dit kan de vloer sneller doen verouderen, waardoor je ook weer sneller verplicht bent om een grote aankoop te doen. Dat is niet alleen slecht voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Bij keramische tegels weet je zeker dat je voorlopig goed zit. Ze kunnen tegen een stootje en zijn ontzettend duurzaam. Over het algemeen betaal je wel wat meer voor keramische tegels dan voor ieder ander vloersoort, maar hierbij geniet je wel weer van een extreem lange levensduur. Daardoor ben je op de lange termijn uiteindelijk weer vele malen goedkoper uit.

Ongevoelig voor vlekken

In een druk gezin wil er nog wel eens iets omvallen. Een glas rode wijn, een fles cola, pastasaus… het geeft al snel zeer lelijke vlekken. Iets waar je bij een vloerbedekking niet op zit te wachten. Keramische tegels zijn echter ongevoelig voor vlekken. Het blijft netjes op de oppervlakte liggen, waardoor even vochtig dweilen al voldoende is om de vlekken te verwijderen. Hierdoor hoef je nooit meer bang te zijn als er iets wordt omgestoten, want het schoonmaken is zo gebeurd.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *