De voordelen van een klik PVC vloer in vergelijking met andere vloeren 0

De voordelen van een klik PVC vloer in vergelijking met andere vloeren

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe vloer? Dan zul je waarschijnlijk de optie klik PVC al tegengekomen zijn. Dit is een vloer van kunststof (PVC) die in feite op dezelfde manier gelegd kan worden als laminaat. Door de verschillende delen op maat te knippen en in elkaar te klikken, wordt de vloer gelegd. Dit gebeurt altijd over een geschikte ondervloer. Klik PVC heeft vele voordelen ten opzichte van andere vloeren, welke we in dit artikel voor je opsommen.

Klik PVC is gemakkelijk te leggen

Vind jij het leggen van een standaard laminaatvloer een eitje? Dan kun je ook klik PVC prima zelf leggen. Zo kun je een behoorlijk bedrag besparen, want een expert inhuren voor het leggen van je vloer kan flink in de kosten lopen. Overigens is het wel belangrijk dat je kiest voor een kwalitatief goed merk, zodat de klikverbinding duurzaam en stevig genoeg is. Bij Floorlife vind je veel karakteristieke vloeren van PVC, die absoluut jarenlang meegaan. Klik hier om de pvc collectie van floorlife te bekijken.

Klik PVC is watervast

Een tweede voordeel van klik PVC is dat het watervast is. Je zou het niet verwachten van een vloer die je zo gemakkelijk in elkaar klikt, maar de toplaag is van kunststof. Deze neemt dus geen vocht op, waardoor je hem prima in de keuken kunt leggen. Het resultaat is een vloer die naadloos in de ruimtes overloopt, want je hoeft niet langer een andere vloer in de keuken te leggen dan in de woonkamer.

Het is perfect voor tijdelijk gebruik

Verhuis jij naar een woning waar je zelf een vloer moet leggen, maar weet je nu al dat je daar niet lang gaat wonen? Ook dan is klik PVC een slimme optie. Dit type vloer wordt namelijk niet net zoals plak PVC op de vloer gelijmd, maar leg je er gewoon bovenop. Daardoor kun je hem als je verhuist gewoon verwijderen en meenemen. Je verliest enkel wat meters van de delen die je aan de wanden en in de hoeken op maat hebt moeten knippen, maar met een beetje creativiteit kun je zelfs deze opnieuw gebruiken. Of je verkoopt de vloer, dat is natuurlijk ook een optie.

Egaliseren van de ondervloer is niet nodig

Heb je een wat grovere ondervloer en wil je deze liever niet laten egaliseren in verband met de kosten? Dan is het goed om te weten dat dat bij klik PVC meestal niet nodig is. Met een standaard ondervloer van Floorlife kun je dit type PVC namelijk ook op ondergronden leggen die ietwat grof zijn of niet helemaal vlak. Klik PVC is namelijk super stevig en zal niet doorzakken of breken als er een kuiltje in de ondervloer onder zit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *