De voordelen van een kroonluchter bij een laag plafond 0

voordelen kroonluchter laag plafond

Een kroonluchter lijkt in eerste instantie geen goede keuze voor een laag plafond. Het tegendeel is echter waar. Met verlichting kun je heel veel doen voor de ruimtelijke uitstraling van een kamer. Bij het optisch verhogen van een ruimte zal je waarschijnlijk niet direct aan een kroonluchter denken. Toch kan deze een allesbepalende rol spelen binnen het interieur. Verlichting helpt sowieso al bij het vergroten van een ruimte, maar zeker als dit vanuit het midden van de kamer wordt gedaan. Door middel van een kroonluchter met kap is het mogelijk om de ruimte direct in de spotlight te zetten. Optisch verhogen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

kroonluchter plafoniere

Waarop letten bij de aanschaf van een kroonluchter?

Een kroonluchter en ook andere hanglampen zijn een prima keuze voor ruimtes met een laag plafond. Dit betekent echter niet dat iedere kroonluchter geschikt is om die rol op zich te nemen. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ben jij benieuwt waar je op moet letten bij de aanschaf van een kroonluchter voor een laag plafond? Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet:

  • Kies nooit voor een laaghangend exemplaar. Kroonluchters zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zo bestaan er ook varianten die erg groot zijn en daardoor laag vallen. Dit is niet erg als je beschikt over een hoog plafond, maar bij een laag plafond kan het echter vervelende scenario’s opleveren.
  • Let tevens op de kwaliteit van de kroonluchter. Door de toenemende vraag naar kroonluchters zien we helaas ook dat de kwaliteit daalt. Een kroonluchter is niet iets wat je dagelijks koopt. Daarom is het lastig om de verschillen in kwaliteit op te merken. Doe goed research naar verschillende speciaalzaken en webshops. Onderzoek de recensies en bekijk hoe de producten worden gemaakt. Op basis van die informatie kun je een juiste keuze maken.
  • Vraag om advies aan het winkelpersoneel. Ben je dolverliefd geworden op een speciale kroonluchter? Maar weet je niet zo goed of deze bij jouw lage plafond past? Vraag dan gerust om advies. Het winkelpersoneel is er om hun kennis en ervaringen met jou te delen. Zij beschikken over een voorliefde voor verlichting en weten precies welke producten geschikt zijn. Dit geldt ook als je een kroonluchter van Casa.bella.nl wilt aanschaffen. Ook bij een webshop is het mogelijk om contact op te nemen met een aantal professionals. Zij staan voor je klaar om vragen op vakkundige wijze te beantwoorden.

kroonluchter aanschaffen

Extra tips om een huis met een laag plafond in te richten

Kroonluchter, check! En wat dan? Met enkel een kroonluchter ben je niet in staat om een gehele ruimte in te richten. Zeker niet als het een moeilijke ruimte met een laag plafond betreft. Is een kroonluchter dan wel voldoende om de ruimte optisch te verhogen? Of is er nog meer nodig? Wij geven je enkele handige en simpele tips:

  • Breng verticale elementen aan in de ruimte. Denk hierbij aan houten planken die verticaal tegen de muur worden bevestigd. Ook kun je ervoor kiezen om de aandacht van het lage plafond af te leiden. Kies bijvoorbeeld voor een felgekleurd behang of een groot verticaal schilderij aan de muur.

Kies voor meubels met een horizontale vorm. Horizontale meubels vormen een speels contrast met de verticale elementen in de ruimte. Ze laten de ruimte breder lijken, waardoor deze minder klein

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *