Dit zijn de voordelen van kunstgras in de tuin 0

Dit zijn de voordelen van kunstgras in de tuin

Een fraai grasveld maakt iedere tuin een stuk mooier. Maar helaas moet je wel moeite doen om het gras groen te houden en daarnaast speelt het weer hier ook een rol in. Gelukkig bestaat er tegenwoordig kunstgras dat amper van echt gras te onderscheiden is! Met kunstgras geniet je het hele jaar door van een prachtige groene tuin en daar hoef je bijna niets voor te doen. Nog niet overtuigd? Lees dan gauw verder, want hieronder zetten we de voordelen van kunstgras voor je op een rijtje!

1. Weinig onderhoud

We benoemden het zojuist al, maar kunstgras heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Tijdrovende klussen zoals gras maaien en verticuteren hoef je dus ook niet meer te doen. Af en toe moet je wel de bezem pakken om bladeren en takjes te verwijderen, maar verder ligt het gras er altijd groen bij.

2. Duurzaam

Kunstgras bestaat in verschillende soorten. Zo bestaat er bijvoorbeeld speciaal kunstgras voor sporten zoals hockey of voetbal. Dit type is veel steviger dan decoratief kunstgras. Gemiddeld genomen gaat kunstgras zo’n 10 tot 25 jaar mee, afhankelijk van het gebruik. In de tuin van een doorsnee huishouden blijft kunstgras decennia mooi.

3. Goed voor waterafvoer

Kunstgras reguleert waterafvoer en droogt snel. Dit betekent dus dat je geen modderpoel hebt na een regenbui. Kinderen en huisdieren kunnen dus weer snel buitenspelen en laten geen moddervlekken achter als ze weer in huis komen.

4. Uv-bestendig en kleurvast

Vraag het voor de zekerheid wel altijd even na bij de leverancier, maar in het algemeen is kunstgras uv-bestendig en kleurvast. Als je dus voor verschillende groentinten kiest, dan zullen deze altijd dezelfde kleur blijven behouden in de felle zon.

5. Geschikt voor hooikoorts-patiënten

Graspollen zijn een ware nachtmerrie voor mensen met hooikoorts. Heb jij hier ook flink last van? Dan is kunstgras een mooie uitkomst, want dit geeft natuurlijk geen pollen af. Eindelijk kun jij ook lekker in het gras liggen, zonder dat je een niesbui en jeukende ogen krijgt.

6. Veilig voor kind en dier

Kunstgras is lekker zacht en schuurt niet. Het is dus erg geschikt voor kinderen en huisdieren om op te spelen. Kunstgras is veilig en ook als je nog hele jonge kinderen hebt, is het niet erg als zij per ongeluk met hun mond open in het grasveld komen te liggen. Informeer wederom wel voor de zekerheid bij de leverancier, maar in het algemeen bevat kunstgras geen giftige bestanddelen.

7. Speeltoestellen laten staan

Kunstgras is erg stevig en laat geen kuilen achter na een heftige regenbui. Het is dus een goede ondergrond om speeltoestellen of zwembadjes op te leggen. Het is namelijk erg stabiel en voert goed water af. Ook als je de speeltoestellen na een tijd weer weghaalt, hoef je de grassprieten van kunstgras slechts op te borstelen met een bezem en je grasveld ziet er weer als nieuw uit!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *